Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

4 καθημερινές συνήθειες που υποκαθιστούν τα καλλυντικά

όμορφη γυναίκα αγγίζει το πρόσωπό της στον καθρέπτη

Γνωρίζατε ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος; Όταν το δέρμα είναι υγιές, τότε τα στρώματά του εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν την όψη και την ελαστικότητά του. Όταν, όμως, η υγεία του δέρματος βλάπτεται, τότε η δυνατότητά των στρωμάτων του να το προστατεύουν από εξωγενείς παράγοντες, αναπόφευκτα, απειλείται ή εξασθενεί.

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως η υγεία του δέρματος εξαρτάται άμεσα τόσο από την καθημερινή φροντίδα που του παρέχουμε με διάφορα καλλυντικά προϊόντα, όσο και από τον τρόπο ζωής και την αποφυγή της συστηματικής έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες.

Καλλυντικά ή υγιεινός τρόπος ζωής; Τι είναι καλύτερο για το δέρμα;

Στην πραγματικότητα, ο υγιεινός τρόπος ζωής και το καθαρό περιβάλλον αποτελούν παράγοντες που συνδέονται άρρηκτα με την υγεία του δέρματος, περισσότερο από κάθε τάση καλλυντικών της εποχής.

Τόσο, λοιπόν, η συστηματική περιποίηση του δέρματος με καλλυντικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός, όσο και η διατήρηση ενός υγιούς και ξεκούραστου τρόπου ζωής, αποτελούν συνιστώσες της ποιότητας του δέρματος. Ο συνδυασμός των δύο, μάλιστα, είναι που θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, κάνοντας το δέρμα σας να λάμπει.

Ρίξτε μια ματιά σε 4 καθημερινές συνήθειες που θα αλλάξουν την όψη του δέρματός σας!
γυναίκα πίνει νερό και ενυδατώνεται

Η συνεπής ενυδάτωση

Δεδομένου ότι περίπου το 64% του δέρματός μας είναι απλώς νερό, είναι δεδομένο ότι δέρμα πρέπει να μένει διαρκώς ενυδατωμένο, έτσι ώστε να απομακρύνονται οι τοξίνες και να διατηρείται λαμπερό και ελαστικό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η ενυδάτωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της περίφημης κουλτούρας των κορεατικών καλλυντικών. Η ενυδάτωση μπορεί να επιτευχθεί τόσο με την πρόσληψη της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας νερού, όσο και με τη χρήση καλλυντικών ενυδάτωσης, όπως οι κρέμες και οροί.
υγιεινή διατροφή - φρούτα και λαχανικά

Η υγιεινή διατροφή

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην ανθρώπινη υγεία, με την υγεία του δέρματος να μην αποτελεί εξαίρεση. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως, παραδείγματος χάρη, τα φρούτα και τα λαχανικά, βελτιώνει, σε βάθος χρόνου, την όψη του δέρματος και πετυχαίνει την προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας από βλάβες, θωρακίζοντάς τα αποτελεσματικότερα κι από τα καλύτερα καλλυντικά της αγοράς.
κοπέλα γυμνάζεται στο πάρκο

Η σωματική άσκηση

Η γυμναστική έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για τη υγεία, μεταξύ των οποίων και η ποιότητα του δέρματος. Οι επιστήμονες εξηγούν πως τα κύτταρα του αίματος μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες σε εκείνα του δέρματος γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, μετά από άσκηση. Ως εκ τούτου, η άσκηση επιταχύνει την αναδόμηση και θρέψη του δέρματος που πολλοί προσπαθούν να πετύχουν με καλλυντικά όπως οι μάσκες ομορφιάς και οι οροί.
γυναίκα κοιμάται - ποιοτικός ύπνος

Ο ποιοτικός ύπνος

Δεν είναι λίγοι όσοι δαπανούν ένα πακτωλό χρημάτων σε καλλυντικά προϊόντα όπως οι κρέμες και οι οροί για τα μάτια, αλλά και τα eye patches. Η επιδερμίδα κάτω από το μάτι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και, επομένως, περισσότερο επιρρεπής σε δερματικές ανωμαλίες. Ο συστηματικός καλός και ποιοτικός ύπνος, πέραν του ότι ξεκουράζει το σώμα, ενισχύει και τη λάμψη της επιδερμίδας, κυρίως των ματιών, αλλά και του υπόλοιπου προσώπου, καθώς βοηθά στη καταπολέμηση της ωχράδας του δερματικού τόνου και των εξάρσεων ακμής περισσότερο από κάθε καλλυντικό που θα χρησιμοποιήσετε.

Πηγές: www.medicalnewstoday.com, www.herbaldynamicsbeauty.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις