Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

DIY: Έξυπνες ιδέες για τα κατοικίδιά σας

diy σπιτάκι σκύλου από ξύλο

Γνωρίζουμε όλοι, και ιδιαίτερα εμείς οι «σκυλο/γατο-γονείς», πως ο σκύλος ή η γάτα μας, δεν είναι απλά οι καλύτεροι μας φίλοι, είναι μέλη της οικογένειάς μας. Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο, ανταποδίδοντας με τον τρόπο αυτό την ανιδιοτελή τους αγάπη!

Στο παρόν άρθρο θα δούμε κάποιες έξυπνες ιδέες από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση ώστε να δημιουργήσετε μόνοι σας, εύκολα και οικονομικά, κατασκευές που θα ευχαριστηθούν τα κατοικίδιά σας με την ψυχή τους!

Σπίτι γάτας από χαρτόκουτο

Το χαρτόκουτο αποτελεί μια ιδιαίτερα χρηστική πρώτη ύλη, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές κατασκευές: από μικρές χειροτεχνίες ή διακοσμητικά μέχρι και κομοδίνο για το υπνοδωμάτιο σας! Όσον αφορά στους μικρούς μας φίλους, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να μετατρέψετε ένα απλό χαρτόκουτο σε ένα πρωτότυπο και όμορφο σπίτι για τη γάτα σας.

Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του, μπορείτε να το ζωγραφίσετε ή να το επενδύσετε με κάποιο ύφασμα. Φροντίστε, μόνο, να μη χρησιμοποιήσετε τοξικά υλικά καθώς και να μην προσθέσετε κομμάτια που μπορούν εύκολα να αποκολληθούν.

Κρεβάτι γάτας από χαρτόκουτο

Ακόμα και αν η γάτα σας έχει ήδη σπίτι ή είναι πιο… ανεξάρτητη και δεν της αρέσει να περιορίζεται, σίγουρα θα θέλει τον δικό της χώρο για να αράξει! Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα κρεβάτι ειδικά φτιαγμένο για εκείνη; Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστα, ενώ τα εργαλεία που απαιτούνται για την κατασκευή του το πιθανότερο είναι πως ήδη βρίσκονται στο σπίτι σας.

Τσάντα μεταφοράς κατοικιδίου

Τι καλύτερο από το να μπορείτε να έχετε παντού μαζί σας τον καλύτερο σας φίλο; Η τσάντα μεταφοράς κατοικιδίου είναι ο πιο λειτουργικός και εύχρηστος τρόπος για να μετακινείτε το κατοικίδιο σας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς είναι ιδανική για πεζοπορία, ψώνια, οδικές εκδρομές ή ραντεβού στον κτηνίατρο. Βρείτε ένα παλιό σακίδιο, φροντίζοντας το μέγεθός του να είναι κατάλληλο για το κατοικίδιο σας, και με λίγες μόλις παραλλαγές είναι έτοιμο για νέες εξορμήσεις!

Ξύλινο σπίτι σκύλου

Και τώρα πάμε στα λίγο (έως αρκετά) πιο δύσκολα! Το ξύλο, γενικότερα, αποτελεί μια πρώτη ύλη αρκετά ευέλικτη, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλές κατασκευές που μπορεί να φτιάξει και κάποιος αρχάριος, αλλά και για ιδιαίτερα σύνθετα projects, όπως η κατασκευή επίπλων ή ακόμη και σπιτιού!

Η κατασκευή ενός σπιτιού από ξύλο για το σκυλάκι σας, λοιπόν, σίγουρα απαιτεί περισσότερο χρόνο, κόπο και χρήση επαγγελματικών εργαλείων από ότι οι προηγούμενες κατασκευές, το αποτέλεσμα όμως θα ανταμείψει τόσο εσάς όσο και εκείνο. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη δημιουργία του, φροντίστε να προσαρμόσετε τις διαστάσεις του στο μέγεθος του σκύλου σας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις