Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

DIY: Κομοδίνο από χαρτόκουτα; Κι όμως, γίνεται!

κοπέλα φτιαχνεί DIY έπιπλο

Είτε ασχολείστε με το χόμπι του DIY είτε κάνετε μικροκατασκευές επειδή πολύ απλά πιάνουν τα χέρια σας, είναι πολύ πιθανό το να έχετε δοκιμάσει να δημιουργήσετε από μικρά διακοσμητικά έως έπιπλα για το σπίτι, από διάφορες πρώτες ύλες.

Το ξύλο, για παράδειγμα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά, καθώς οι ξύλινες κατασκευές ταιριάζουν σε κάθε τύπο διακόσμησης σπιτιού. Είναι οικονομικές και, αρκετές φορές ιδιαίτερα εύκολες να υλοποιηθούν. Αν θέλετε να πάρετε ιδέες, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μας: DIY: 10 εύκολες κατασκευές από ξύλο για αρχάριους.

Υπάρχουν, όμως, και άλλα υλικά, που δεν θα πήγαινε καν το μυαλό σας, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε για τις κατασκευές σας. Όπως τα χαρτόκουτα! Και δεν αναφερόμαστε σε κατασκευές όπως παιχνίδια ή ένα απλό κουτί αποθήκευσης, αλλά σε ολόκληρο έπιπλο, και συγκεκριμένα κομοδίνο.

Μπορεί η ιδέα της κατασκευής ενός κομοδίνου από χαρτόκουτα να σας ξενίζει ή να έχετε τις αμφιβολίες σας για την αισθητική ή τη στιβαρότητα του αποτελέσματος, είμαστε σίγουροι, όμως, πως αυτό που θα αντικρίσετε με το που ολοκληρώσετε το έργο σας, θα σας εκπλήξει. Αφήστε που θα εξοικονομήσετε τόσο χρήμα όσο και χρόνο, αφού δε θα σας κοστίσει σχεδόν τίποτα, ενώ παράλληλα θα γλιτώσετε την επίπονη διαδικασία της έρευνας αγοράς και θα το έχετε έτοιμο μέσα σε ένα μόλις απόγευμα!

Τι θα χρειαστείτε για το κομοδίνο από χαρτόκουτα

Ας αρχίσουμε με το προφανές: χαρτόκουτα. Εάν βρίσκεστε στην φάση που μόλις κάνατε μετακόμιση, είστε τυχεροί γιατί δε θα χρειαστεί να ψάξετε καν ώστε να τα βρείτε. Από την άλλη, η εύρεσή τους είναι και αυτή μια εύκολη διαδικασία, καθώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον φούρνο της γειτονιάς σας ή από κάποιο κατάστημα λιανικής.

Εργαλεία και αναλώσιμα, όπως κατσαβίδι, βίδες, χαρτοκόπτης και κόλλα, είναι επίσης απαραίτητα και πιθανότατα βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας. Αυτό που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε είναι μια ταπετσαρία επίπλων, έτσι ώστε να ντύσετε όμορφα το κομοδίνο σας. Μονόχρωμη, χρωματιστή, minimal ή με σχέδια, εξαρτάται καθαρά από το προσωπικό σας γούστο. Μια έξυπνη ιδέα, πάντως, είναι να επενδύσετε το κομοδίνο σας με μια ταπετσαρία με όψη ξύλου, η οποία θα δώσει τη ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για ξύλινο έπιπλο!

Πάμε, τώρα, στα πόδια του κομοδίνου. Και σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή είναι καθαρά δική σας. Μπορείτε να φτιάξετε πόδια από το χαρτόνι ή να χρησιμοποιήσετε ξύλινα ή μεταλλικά πόδια. Extra tip: εάν προτιμήσετε μεταλλικά πόδια, επενδύστε σε πόδια με ροδάκια, τα οποία θα εκτοξεύσουν τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα του κομοδίνου σας!

Τέλος, εάν καταλήξετε στη δημιουργία συρταριών έναντι ενός ενιαίου αποθηκευτικού χώρου, θα πρέπει να προμηθευτείτε λαβές.

Μην το σκέφτεστε άλλο, λοιπόν! Δείτε στο παρακάτω video βήμα βήμα τη διαδικασία κατασκευής του καινούριου σας κομοδίνου, μέσα από όχι μια, αλλά τέσσερις ιδέες για να εμπνευστείτε:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις