Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Stranger Things: «Τραγούδι του καλοκαιριού» ανακηρύχθηκε στη Βρετανία το «Running Up That Hill»

Stranger Things: «Τραγούδι του καλοκαιριού» ανακηρύχθηκε στη Βρετανία το «Running Up That Hill»

«Τραγούδι του Καλοκαιριού» ανακηρύχθηκε στη Βρετανία η επιτυχία «Running Up That Hill» της Κέιτ Μπους (Kate Bush), η οποία έφτασε στην κορυφή των charts 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, λόγω της εμφάνισης στη σειρά – φαινόμενο του Netflix, Stranger Things.

Η ανακήρυξη του τραγουδιού, που πολλοί πλέον το συνδέουν με το Stranger Things, έγινε από την Official Chart Company και προκαλεί εντύπωση αφού «κέρδισε» τις επιτυχίες άλλων μεγάλων σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως αυτά των Χάρι Στάιλς (Harry Styles), Lizzo και Τζορτζ Έζρα (George Ezra).

Το τραγούδι, το οποίο περιλαμβάνεται στο πέμπτο άλμπουμ της Μπους «Hounds Of Love», που κυκλοφόρησε το 1985, έφτασε στο νούμερο 1 στο βρετανικό chart single τον Ιούνιο, όταν έκανε πρεμιέρα η 4η σεζόν του Stranger Things ενώ μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου ήταν η κορυφαία επιλογή με τα περισσότερα streams από κάθε άλλο τραγούδι (86,6 εκατομμύρια) και τα περισσότερα ψηφιακά downloads (πάνω από 42.000). Η Kate Bush «έσπασε» 3 ρεκόρ.

Η συγκλονιστική σκηνή του Stranger Things με το «Running Up That Hill»:

Κατά την αρχική του κυκλοφορία πριν από 37 χρόνια, το «Running Up That Hill…» έφτασε στο νούμερο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα ανέβηκε στα charts το 2012 όταν μια ανανεωμένη έκδοση του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις