Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Vivienne Westwood: Η «αφρόκρεμα» του Χόλιγουντ αποχαιρετά τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας

Vivienne Westwood: Η «αφρόκρεμα» του Χόλιγουντ αποχαιρετά τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο θάνατος της θρυλικής σχεδιάστριας μόδας από τη Βρετανία, της Vivienne Westwood, έχει σκορπίσει θλίψη σε όσους διάσημους συνεργάστηκαν μαζί της. Ηθοποιοί όπως η Κιμ Κατράλ και η Τζέιμι Λι Κέρτις αλλά και μοντέλα όπως η Κλόντια Σίφερ και η Βικτόρια Μπέκαμ απέτισαν φόρο τιμής.

Φόρο τιμής στη θρυλική σχεδιάστρια μόδας απέτισε και η «δικιά μας» Άννα Βίσση, η οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Vivienne Westwood. Υπενθυμίζεται ότι έφυγε από τη ζωή χθες (29.12.2022) σε ηλικία 81 ετών.

Η Κιμ Κατράλ για τη Vivienne Westwood

Στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, η ηθοποιός δημοσιοποίησε μία κοινή τους φωτογραφία και χαρακτήρισε την Γουέστγουντ ως μία «πραγματική ιδιοφυΐα που δεν έχασε ποτέ το τσαγανό του Βορρά». Στη συνέχεια αποκάλυψε για πρώτη φορά μία μικρή ιστορία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Cattrall (@kimcattrall)

«Μια στυλίστρια από το Λος Άντζελες μου έστειλε τρία φορέματα από διάφορους σχεδιαστές από το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη για τις πρεμιέρες μιας ταινίας. Τα ρούχα έφτασαν στο ξενοδοχείο μου στο Λονδίνο βρώμικα, δεν με κολάκευαν και χρειάζονταν μεταποιήσεις. Δεν ήξερα τι να κάνω, μέχρι που ένας κοινός φίλος με πήγε αμέσως στο ατελιέ της Βίβιαν Γουέστγουντ η οποία μου έφτιαξε ένα καινούριο φόρεμα σε τρεις μέρες και δύο ακόμα για κάθε μία από τις πρεμιέρες. Δεν ξέχασα ποτέ τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη της για ό,τι έκανε, που μου έσωσε τη μέρα», έγραψε η Κιμ Κατράλ.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις για τη Vivienne Westwood

Η ηθοποιός έγραψε σε μία από τρεις αναρτήσεις της στο Instagram αφιερωμένες στην σχεδιάστρια. «Ήταν μια λαμπρή δημιουργός, τολμηρή, θρασύς, μοναδική. Επηρέασε ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ και τους έδωσε την άδεια να είναι ο εαυτός τους και πέρα από τον εαυτό τους. Ο επί χρόνια κομμωτής και φίλος μου Σον Τζέιμς (Sean James) ήταν για πάντα θαυμαστής της. Έχει τατουάζ παντού με το πρόσωπό της και ήταν η μούσα του. Η κληρονομιά δημιουργικότητας που μας άφησε θα κρατήσει για πάντα», κατέληξε η ηθοποιός.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

Η Βικτόρια Μπέκαμ για τη Vivienne Westwood

Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην μέλος των Spice Girls δήλωσε στην ανάρτησή της: «Είμαι πολύ λυπημένη για τον θάνατο της θρυλικής σχεδιάστριας και ακτιβίστριας Βίβιαν Γουέστγουντ. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά της αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή».

Η Κλόντια Σίφερ για τη Vivienne Westwood

Με μία κοινή τους φωτογραφία το μοντέλο Κλόντια Σίφερ, αποχαιρέτησε την σχεδιάστρια γράφοντας: «Η ιδιοφυΐα της, η μοναδική φωνή της θα είναι αναντικατάστατη και θα μας λείψει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από People

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις