Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αίας Μανθόπουλος: Τι έκανε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ο πύργος στη Ρουμανία

Αίας Μανθόπουλος: Τι έκανε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και ο πύργος στη Ρουμανία
NDP PHOTO

Έναν επίγειο παράδεισο είχε δημιουργήσει στην Ρουμανία ο Αίας Μανθόπουλος τα τελευταία χρόνια της ζωής του όταν αποφάσισε να σταματήσει τις τηλεοπτικές και θεατρικές εμφανίσεις του.

«Ο πύργος των Πιάτων» όπως είναι γνωστός στην χώρα του Κόμη Δράκουλα είναι ένα από τα προστατευόμενα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ρουμανία.

Το συγκεκριμένο κτίριο έγινε το μήλο της Έριδος για τον γνωστό ηθοποιό και την πρώην σύζυγο του Στέλλα Τσάτσιου. Το κτίριο υπήρξε το θερινό ανάκτορο του βασιλιά Καρόλου Α΄ το 1870 διάσημο στην Ρουμανία ως “Peles” και ένα από τα διαμάντια της αρχιτεκτονικής στην χώρα!

Ο γνωστός ηθοποιός και η πρώην σύζυγος του ξεκίνησαν το 2015 μια μεγάλη δικαστική διαμάχη για το ποιος τελικά θα πάρει την ιδιοκτησία του.

Μιλώντας εκείνη την εποχή σε τηλεοπτικές εκπομπές η Στέλλα Τσάτσιου, βραβευμένη επιχειρηματίας από την κυβέρνηση της Ρουμανίας, είχε αναφερθεί στην δικαστική διαμάχη με τον Αίαντα Μανθόπουλο.

«Αγοράστηκε από χρήματα κοινού μας τραπεζικού λογαριασμού και έβαλα σε αυτόν τον πύργο δυο χρόνια προσωπικής εργασίας για να γίνει κατοικήσιμος και να μπορούμε πια να φιλοξενούμε κόσμο. Όταν μπήκαμε μέσα ήταν ερείπιο. Το έφτιαξα από τα θεμέλια μέχρι τα κεραμίδια».

Ο ηθοποιός είχε τότε δώσει την δική του απάντηση διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα λεγόμενα της.

«Τα χρήματα δόθηκαν από δικά μου τραπεζικό λογαριασμό. Χρήματα που ανήκουν σε μένα και την μητέρα μου. Η πρώην σύζυγος δεν έχει εμπλακεί πουθενά στην αναστήλωση το συγκεκριμένου εμβληματικού κτιρίου. Τα χαρτιά της ιδιοκτησίας αναφέρουν το όνομα της μητέρας μου και το δικό μου».

Ο ηθοποιός τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί συνειδητά  από τα φώτα της δημοσιότητας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει όλη την προσοχή του στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ποιος είναι ο περίφημος «Πύργος των Πιάτων»

Από την UNESCO έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαθέτει 4 δωμάτια το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό. Η θέα από τα δωμάτια είναι προς τα Καρπάθια όρη ενώ βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Ρουμανίας που χρονολογείται από το 1600.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του κτιρίου είναι η εξωτερική επένδυση με πιάτα!  

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις