Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η άγνωστη ιστορία με τον στρατό και η φυλακή επί Χούντας

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η άγνωστη ιστορία με τον στρατό και η φυλακή επί Χούντας
NDP

Σε μία προσωπική αποκάλυψη προχώρησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον «αέρα» της «Super Κατερίνας». Ο γνωστός παρουσιαστής εξήγησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου όπου συμμετέχει, για πρώτη φορά τον λόγο που δεν πήγε ποτέ στρατό.

Την αιτία που δεν ντύθηκε ποτέ του στα χακί αποκάλυψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στη «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου.

Αφορμή η συζήτηση που γινόταν στο πάνελ της εκπομπής για την υπόθεση της Έλενας Πολυχρονοπούλου, η οποία φυλακίστηκε και αθωώθηκε για τις κατηγορίες περί ναρκωτικών.

Ο γνωστός παρουσιαστής αφηγήθηκε τη δική του ιστορία με τη φυλάκιση επί Δικτατορίας, αποκαλύπτοντας τον λόγο που δεν υπηρέτησε τον στρατό, όπως όλοι οι νέοι άνδρες.

«Πολλές φορές σε μία δίκη βγαίνουν στοιχεία και η δίκη αποδεικνύεται κακοδικία και μπορεί να έχεις φάει πολλά χρόνια. Αλλά η αποζημίωση σε αυτή την περίπτωση είναι λίγη», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Εγώ που έχω κάνει προφυλακισμένος για αντιστασιακή δράση στη Δικτατορία, ήμουν κάθε μέρα απομόνωση στο κελί. Ερχόταν ένας, άνοιγε την πόρτα και έλεγε: καλημέρα σας, είμαι του οικονομικού τμήματος. Είχε μία τσέπη σαν κι αυτές που βάζουν τα γκαρσόνια για να μην λερώνονται, με δύο μικρά τσεπάκια», περιέγραψε ο παρουσιαστής.

«Έβαζε το ένα χέρι στη μία, έβγαζε ένα 10άρικο και από την άλλη ένα τάλιρο και μου έδινε κάθε μέρα 15 δραχμές ως αποζημίωση. Έκανα 20 μέρες στην απομόνωση. Ήταν να περάσω δίκη και, επειδή έγιναν κάποια γεγονότα έκανε ελιγμό τότε η Δικτατορία, και αποφυλάκισε λόγω χάριτος», συμπληρώνει ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

 

«Ήταν και η αιτία να μην κάνω στρατιωτικό μετά, όπως όσοι είχαν προφυλακιστεί. Μπορούσα να το εξαγοράσω. Έπαιρνα αναβολές και μετά έγινε αυτός ο όρος, οπότε δεν πήγα στρατό.

Η σύλληψη και η κράτηση έγιναν το ’72 – ’73. Η αποζημίωση ήταν αστεία, με αυτές τις 15 δραχμές έπαιρνες ένα σάντουιτς. Στην απομόνωση δεν έτρωγες, παρά μόνο εάν σου έφερναν κάτι οι δικοί σου», αποκάλυψε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα του «Super Κατερίνα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις