Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Taylor Swift μονοπωλεί το top 10 του Billboard για πρώτη φορά στην ιστορία

taylor swift

Το ‘Midnights’ της Taylor Swift κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου και έχει ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ του Billboard!

Το πιο πρόσφατο επίτευγμα της τελευταίας κυκλοφορίας της Αμερικανής είναι και το πιο σπουδαίο: για πρώτη φορά στην 64χρονη ιστορία του Billboard Hot 100, το top 10 μονοπωλείται από κομμάτια του ίδιου καλλιτέχνη!

Το ρεκόρ της Taylor Swift είναι μοναδικό στη ιστορία του Billboard

Το Σεπτέμβριο του 2021, ο Drake κυκλοφόρησε το ‘Certified Lover Boy’ και έφτασε πολύ κοντά στο παραπάνω επίτευγμα, καθώς κατέλαβε εννέα θέσεις του top 10 του Billboard Hot 100.

Στην 6η θέση του chart που περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα τραγούδια των Ηνωμένων Πολιτειών, βρισκόταν το ‘Stay’ των The Kid Laroi και Justin Bieber, το οποίο και “μπλόκαρε” τον Καναδό καλλιτέχνη από το να μονοπωλήσει ολόκληρη την πρώτη δεκάδα.

Το ρεκόρ έμελλε να καταρριφθεί από το δέκατο άλμπουμ της Taylor Swift κάτι περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, γεγονός το οποίο σόκαρε ακόμα και τη ίδια!

Μία πρώτη δεκάδα με άρωμα γυναίκας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Billboard, η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τραγούδια γυναικών καλλιτεχνών! Τα 9 από τα 10 κομμάτια είναι σόλο δημιουργίες της Taylor Swift από το τελευταίο της άλμπουμ, ενώ η μία και μοναδική συνεργασία της 32χρονης στο ‘Midnights’, το ‘Snow on the Beach’ με τη Lana Del Rey, κάνει το ντεμπούτο της στην 4η θέση. Γίνεται, μάλιστα, η υψηλότερη θέση για τη Lana Del Rey στο εν λόγω chart, ξεπερνώντας εκείνη του κλασικού πλέον ‘Summertime Sadness’. Το τελευταίο είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι και την 6η θέση του Billboard Hot 100, το 2013.

Με το ‘Midnights’ και το σινγκλ της ‘Anti-Hero’, η Swift αποκτά το ενδέκατο #1 άλμπουμ (περιλαμβάνονται οι πρόσφατες επανηχογραφήσεις δύο άλμπουμ της, του Fearless και του Red) και το ένατο #1 σινγκλ της στα charts του Billboard. Γίνεται, επίσης, η μία και μοναδική καλλιτέχνιδα που κάνει ντεμπούτο ένα σινγκλ στο #1 του Billboard Hot 100 και ένα άλμπουμ στο #1 του Billboard 200 ταυτοχρόνως σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, ανακτώντας, έτσι, το θρόνο της μουσικής βιομηχανίας.

Πηγές: www.rollingstone.com, www.billboard.com, www.vulture.com

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις