Site icon NewsIT
13:30 Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η τραγανή τεχνική του πανέ! Συνταγές για κοτόπουλο, μανιτάρια και αγκινάρες σε κρούστα

Ένας απολαυστικός τρόπος να ετοιμάσεις χοιρινό, κοτόπουλο, αλλά και ψάρι ή λαχανικά τυλιγμένα σε μια τραγανή κρούστα από ψωμί, φρυγανιά ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. 

Στο Βορρά τα αποκαλούν σνίτσελ, ενώ στη γαλλική τους εκδοχή ονομάζονται πανέ. Πρόκειται για φιλέτο κρέατος ή πουλερικών (ή και λαχανικά) καλυμένο σε τραγανή κρούστα από φρυγανιά, τριμμένο ψωμί ή και τριμμένη βρώμη, αμύγδαλο ή καρύδια.

Το κοτόπουλο πανέ είναι μια πολύ έξυπνη, γρήγορη και νόστιμη εναλλακτική για να γίνει το φιλέτο σου νόστιμο και ζουμερό. Συνήθως γίνεται στο τηγάνι, όμως μπορείς για πιο υγιεινή και ελαφριά γεύση να ετοιμάσεις το σνίτσελ σου και στο φούρνο. Οι επιλογές είναι πολλές και έτσι δεν θα βαρεθείς ποτέ τις δεκάδες παραλλαγές. 

Εμείς έχουμε βρει μια συνταγή για Cordon Blue – παναρισμένο κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί – μια παραλλαγή με τριμμένα corn flakes, αλλά και λαχανικά φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο: Αγκινάρες και μανιτάρια πλευρώτους σε δύο πολύ ιδιαίτερες γευστικές συνταγή. Φυσικά θα βρεις και συνταγές για ψάρι παναρισμένο σε πάνκο (γιαπωνέζικο ψωμί) ή κλασικά fish & chips.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συνταγές

Αν πάλι εσύ σήμερα λαχτάρισες μακαρονάδα, τότε ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και βρες δεκάδες συνταγές.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version