Είναι το πιο οικονομικό, πρακτικό και γρήγορο είδος "κρεατικού" που μπορεί να φτιάξει κανείς στην κουζίνα. Και ευτυχώς, υπάρχουν τόσες και τόσες παραλλαγές για να το μαγειρέψεις! Πρωτότυπες συνταγές με κοτόπουλο.
Το κοτόπουλο είναι μια τροφή που έμαθε ο άνθρωπος από πολύ παλιά. Η αλήθεια όμως είναι πως η ελληνική παράδοση ήταν αρκετά περιορισμένη σε συνταγές με κοτόπουλο – έχοντας πάντα να παρουσιάσει το μεγαλείο του κόκκορα με χυλοπίτες ή της κοτόσουπας. Κι όμως τα πουλερικά, εκτός από πολύ υγιεινή εναλλακτική στο κόκκινο κρέας, μπορούν να αποτελέσουν βάση για αμέτρητες συνταγές.
Η κότα είναι το μυστικό μαγειρικής – που περπατά σε δύο πόδια – από την Ανατολή. Το πτηνό που εξημερώθηκε από την αρχαία περίοδο προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδία και από εκεί εξαπλώθηκε στην Περσία και άλλες χώρες, ώσπου να φτάσει στην Ελλάδα τον 9ο περίπου αιώνα π.Χ. Σήμερα η κότα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής και το γεγονός ότι εξημερώθηκε και εκτρέφεται από τον άνθρωπο την κάνει το πιο πολυπληθές είδος πτηνού στον κόσμο με περισσότερες από 24 δισεκατομμύρια κότες ανά τον κόσμο! Εντυπωσιακό, ομολογουμένως.
Πέρα όμως από μερικά ιστορικά στοιχεία, σκοπός μας είναι να μάθουμε και νόστιμες συνταγές. Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και μαύρο και λευκό σουσάμι, καπνιστό κοτόπουλο, κοτόπουλο με μέλι και πιπεριές και σαλάτα με πληγούρι και αβοκάντο είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που προτείνουμε.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συνταγές…
Αν ψάχνεις κάτι πιο έντονο, όπως χοιρινό ή μοσχάρι τότε βρες συνταγές με κρεατικά με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ