Lifestyle

«Ο Φύλακας στη Σίκαλη»: Σπάνιο υπογεγραμμένο αντίτυπο πωλείται για 225.000 αγγλικές λίρες

Πάνω από 200.000 λίρες κοστίζει η μοναδική έκδοση του μυθιστορήματος «The Catcher in the Rye» (Ο Φύλακας στη Σίκαλη) που υπέγραψε ο συγγραφέας του, Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ με το παιδικό του παρατσούκλι, Sonny.

Πιο συγκεκριμένα, το μυθιστόρημα με την… «παιδική» υπογραφή του συγγραφέα πωλείται έναντι 225.000 αγγλικών λιρών στο πλαίσιο της έκθεσης σπάνιων βιβλίων «Firsts» της εταιρείας Peter Harrington Books, η οποία διοργανώνεται στη γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Πομ Χάρινγκτον, ιδιοκτήτης της Peter Harrington Books, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», είπε ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο είναι ένα από τα δύο της πρώτης έκδοσης που φέρουν την υπογραφή του συγγραφέα. Ο Σάλιντζερ το έδωσε στην οικογενειακή φίλη Ανν Άγκους και το αφιέρωσε στους εγγονούς της Τσαρλς και Ουίλιαμ.

Λέγεται ότι ο Σάλιντζερ ήταν πικραμένος με τους φίλους και την οικογένειά του που εξαργύρωσαν την επιτυχία του μυθιστορήματός του που κυκλοφόρησε 1951 και ως αποτέλεσμα υπογεγραμμένα αντίτυπα του «The Catcher in the Rye» δεν διοχετεύθηκαν στην αγορά βιβλίου.

Άλλα αντικείμενα προς πώληση στην έκθεση είναι επιστολές μεταξύ του Τζορτζ Όργουελ και του εκδότη του Βίκτορ Γκόλαντζ, που περιγράφουν λεπτομερώς μια αστυνομική επιδρομή στο σπίτι του συγγραφέα κατά την οποία κατέσχεσαν το αντίγραφο του «Tropic of Cancer» (Τροπικός του Καρκίνου) του Χένρι Μίλερ. Μία πρώτη έκδοση του «De Revolutionibus Orbium» (Περί των Περιστροφών των Ουρανίων Σφαιρών) του Νικόλαου Κοπέρνικου πωλείται έναντι δύο εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα στην Αργεντινή για Πρωτοχρονιά – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Στις αναρτήσεις, το ζευγάρι φαίνεται να περνά χρόνο κάνοντας βουτιές σε πισίνα, πηγαίνοντας για πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά μέρη της Αργεντινής καθώς και... στο γυμναστήριο
Αθηνά Οικονομάκου -Bruno Cerella
Η Μαίρη Συνατσάκη αποκάλυψε γιατί έκανε unfollow την Κατερίνα Καινούργιου – «Γιατί να το κάνεις τώρα που είμαι κι εγώ 6 μηνών έγκυος»
Το ρεπορτάζ της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου που είχε εξοργίσει τη Μαίρη Συνατσάκη και η απάντηση της παρουσιάστριας που διανύει τον 6ο μήνα εγκυμοσύνης
Μαίρη Συνατσάκη και Κατερίνα Καινούργιου