Είναι ένα από τα πιο διάσημα μικρά ψαράκια της ελληνικής παράδοσης και μπορείς να το ετοιμάσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δες τις συνταγές.
Η σαρδέλα και ο γαύρος είναι αυτό που λέμε το ψάρι του φτωχού. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που έβαλες στο πιάτο σου σαρδέλα; Εκτός από απίθανο μεζέ, το μικρό ψαράκι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και φιγουράρει στη λίστα με τα ψάρια που σου προσφέρουν μεγάλες ποσότητες καλών λιπαρών μαζί με το σολομό και άλλα μεγάλα λιπαρά ψάρια (το μυστικό είναι να τρως και το κόκκαλο της σαρδέλας!).
Παντρεμένη σαρδέλα, τυλιγμένη σε αμπελόφυλλο, με λεμόνι και φινόκιο ή με ντομάτα; Οι επιλογή είναι δική σου…
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις συνταγές