Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Σταμάτης Σπανουδάκης: Τεστ DNA ζητά 48χρονη για να αποδείξει ότι είναι κόρη του

Σταμάτης Σπανουδάκης: Τεστ DNA ζητά 48χρονη για να αποδείξει ότι είναι κόρη του

Η αίτηση αναψηλάφησης με την οποία η Μαριλένα Σπανουδάκη, ζητάει να αναγνωριστεί ως γνήσιο τέκνο του μουσικοσυνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη, συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η γυναίκα ζητά να γίνει τεστ DNA.

Με την αίτηση της, η 48χρονη γυναίκα υποστηρίζει πως είναι κόρη του μουσικοσυνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη και αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το 1976, σύμφωνα με την οποία είχε κριθεί πως πρόκειται για «μη γνήσιο τέκνο» του Σπανουδάκη.  Η ίδια αμφισβητεί την τότε πραγματογνωμοσύνη της βιολόγου και ισχυρίζεται πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις, κάτι που μπορεί να λυθεί με ένα τεστ DNA.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε μερικούς μήνες.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με την αίτηση αναψηλάφησης το 1969 η μητέρα της Μαριλένας γνώριζε τον Σταμάτη Σπανουδάκη και παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο το 1970. Τον Μάρτιο του 1971 ο μουσικοσυνθέτης φεύγει μόνιμα για το Παρίσι για να μην πάει στρατό. Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την γυναίκα του Φωτεινή. Για ένα χρόνο τον επισκεπτόταν συχνά, ενώ παράλληλα αλληλογραφούσαν.

Το 1972 η Φωτεινή ανακαλύπτει πως είναι έγκυος, με τον Σταμάτη Σπανουδάκη να μη δέχεται την εγκυμοσύνη. Η συνέχεια είχε δοθεί στα δικαστήρια. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις