Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τζάστιν Μπίμπερ: Παρέλυσε το μισό πρόσωπό του – Τι είναι το σύνδρομο «Ramsay Hunt» από το οποίο πάσχει

Τζάστιν Μπίμπερ: Παρέλυσε το μισό πρόσωπό του – Τι είναι το σύνδρομο «Ramsay Hunt» από το οποίο πάσχει

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο έχει παραλύσει το μισό πρόσωπό του. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Μπίμπερ με ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο «Ramsay Hunt», μια σπάνια νευρολογική διαταραχή. Στο βίντεο που ανέβασε στο Instagram ακούγεται να λέει: «Είναι από αυτόν τον ιό που προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου, τα νεύρα του προσώπου μου, και έχει προκαλέσει στο πρόσωπό μου παράλυση».

«Προφανώς το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω», συνέχισε. Σημειώνεται πως ο 28χρονος σταρ αναγκάστηκε να ακυρώσει τρεις εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του Justice World Tour. 

Στο βίντεο ο ίδιος περιγράφει μερικά από τα συμπτώματα: «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται», είπε, δείχνοντας τη βλάβη που έχει υποστεί.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

«Προφανώς όπως μπορείτε να δείτε με το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και μου προκάλεσε παράλυση. Υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά το πρόσωπό μου.

Για όσους απογοητεύτηκαν από την ακύρωση των εμφανίσεών μου, είναι προφανές ότι δεν είμαι σε θέση να τις πραγματοποιήσω. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, όπως βλέπετε. Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβατε.

Θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100 τοις εκατό, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που γεννήθηκα για να κάνω», αναφέρει ο Μπίμπερ.

 

Tι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί την ανεμοβλογιά και τον έρπητα ζωστήρα.

Ωστόσο, ένα σπάνιο σύνδρομο, καθώς μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

Μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

Η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις