Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χρυσές Σφαίρες 2023: Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα πάει στην τελετή απονομή λόγω «κακής προϊστορίας»

Χρυσές Σφαίρες 2023: Ο Μπρένταν Φρέιζερ δεν θα πάει στην τελετή απονομή λόγω «κακής προϊστορίας»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να χριστεί φαβορί, ο Μπρένταν Φρέιζερ σκέφτεται να μην παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες 2023 για να διαμαρτυρηθεί για την πιθανή παρουσία του Φίλιπ Μπερκ, πρώην προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, που ο ηθοποιός κατηγορεί ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ, κοσμώντας και το εξώφυλλο της έκδοσης αυτού του μήνα, ο ηθοποιός δηλώνει ότι είτε είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα είτε όχι, για την ερμηνεία του στην επερχόμενη ταινία «The Whale», δεν θέλει να πάει στην τελετή απονομής, λόγω της κακής προϊστορίας του με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, Φίλιπ Μπερκ.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ είχε κατηγορήσει τον – σήμερα 89χρονο – Φίλιπ Μπερκ το 2018 ότι του είχε επιτεθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς το 2003 και έκτοτε μπήκε στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ.

«Περισσότερο έχω κακές αναμνήσεις παρά σεβασμό με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ», δηλώνει ο 53χρονος ηθοποιός στο GQ, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να πάει στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών 2023.

«Η μητέρα μου δεν με μεγάλωσε να είμαι υποκριτής. Μπορείτε να με αποκαλείτε πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό», είπε ο Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος βρίσκει πάλι τα πατήματά του στον κόσμο του Χόλιγουντ.

Η καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Φίλιπ Μπερκ και η μαύρη λίστα

Το περιοδικό GQ υπενθυμίζει στους αναγνώστες του την «προϊστορία» που αναφέρει ο Μπρένταν Φρέιζερ και σημειώνει, επίσης, ότι ήταν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα στη διαδικτυακή ιστορία του περιοδικού.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ μίλησε το 2018 στο περιοδικό, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την καριέρα του και την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτοντας κάτι που – μέχρι τότε – δεν είχε αναφέρει ποτέ.

Αναλύοντας τους πιθανούς λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το Χόλιγουντ ή τους λόγους που το Χόλιγουντ απομακρύνθηκε από τον ίδιο, ο Μπρένταν Φρέιζερ στάθηκε στον εξής έναν.

Ότι το 2003, ο Φίλιπ Μπερκ, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που απονέμει και διοργανώνει τις Χρυσές Σφαίρες, είχε πιάσει και χαϊδέψει τον πισινό του, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς.

Αν και ο Μπερκ αμφισβητεί τις κατηγορίες, ο Φρέιζερ είχε δηλώσει τότε ότι το περιστατικό του άλλαξε τη ζωή του. «Ήταν να κάνουμε χειραψία και τότε άπλωσε το χέρι του στον πισινό μου και στο περινέο μου», περιέγραψε ο ηθοποιός, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ένιωσε «άρρωστος και τραυματισμένος».

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου απέρριψε τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, λέγοντας ότι ο Φίλιπ Μπερκ «έκανε πλάκα». Βέβαια, η Ένωση απέπεμψε τον Μπερκ το 2021, επειδή έστειλε μέσω email στους συναδέλφους του ένα άρθρο που περιέγραψε το κίνημα “Black Lives Matter” ως ένα «χυδαίο, ρατσιστικό κίνημα»

Με πληροφορίες από GQ και PageSix

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις