Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μάθετε τα… μυστικά του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου

Μάθετε τα… μυστικά του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου. τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της 30ης Ολυμπιάδας.

Η λαμπρή τελετή που ετοιμάζουν οι άγγλοι θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σε ένα πραγματικά θαύμα της σύγχρονης κατασκευαστικής, καθώς είναι το μοναδικό Ολυμπιακό στάδιο του κόσμου που μπορεί να «αποσυναρμολογηθεί», όπως, για παράδειγμα, τα παιχνίδια…transformers.

Με το πέρας λοιπόν των αγώνων, το στάδιο των 80.000 θέσεων θα μεταμορφωθεί σε στάδιο των 25.000 θέσεων. Για να γίνει βέβαια αυτό οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί του έργου έβαλαν όλη τους τη φαντασία και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σωρό αρχιτεκτονικούς και μηχανικούς γρίφους!

Τα μυστικά αυτά αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ που προβάλλει το National Geographic και στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό το πώς εξελίχθηκε αυτή η γιγαντιαία και μοναδική κατασκευή.

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβάλλει αυτή την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 22.00, ο ΣΚΑΪ και αξίζει να τα παρακολουθήσετε για να μάθετε τις τεράστιες δυνατότητες του σταδίου που σε λίγες μέρες θα είναι ο «πρωταγωνιστής» του κόσμου, όπου θα «λάμψει» το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε