Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αλέκος Συσσοβίτης: «Συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική» – Η παρέμβασή του στο OPEN

Αλέκος Συσσοβίτης: «Συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική» – Η παρέμβασή του στο OPEN

Παρέμβαση στον αέρα του OPEN έκανε σήμερα Τρίτη (31.5.2022) ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης, για να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις του για το θέμα του #metoo, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε χθες στην τηλεόραση του OPEN και κληθείς να σχολιάσει το #metoo, είπε μεταξύ άλλων ότι «το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί».

«Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Κι εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω. Αν δεν θέλεις, δεν το κάνεις. Πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος» είπε χθες ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων κατά του ηθοποιού, με τις παρουσιάστριες των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών να του απαντούν ότι σε γυναικοκτονίες και βιασμούς δεν υπήρχε ζήτημα πρόκλησης.

Για αυτό και ο ίδιος ο ηθοποιός παρενέβη σήμερα στον αέρα του OPEN και εξήγησε τι εννοούσε με τις δηλώσεις του:

«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική. Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς.

Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα», είπε αρχικά ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Κλείνοντας, ο Αλέκος Συσσοβίτης τόνισε: «Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου».

Media Τελευταίες ειδήσεις