Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλος εποχής για το STUDIO ΑΤΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τέλος εποχής για το STUDIO ΑΤΑ

Πρώτη του μήνα, αλλά δυστυχώς ξεκινάω με μία δυσάρεστη είδηση, απόρροια των δύσκολων οικονομικά συνθηκών που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο. Το «θρυλικό» (χωρίς υπερβολή) STUDIO ΑΤΑ… παροπλίζεται!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, χθες ολοκληρώθηκε ο κύκλος απολύσεων που είχε ξεκινήσει εδώ και ένα περίπου χρόνο στην εταιρεία παραγωγής, με τη λήξη συνεργασίας και των οκτώ εναπομεινάντων υπαλλήλων. Ο μόνος που παραμένει να εργάζεται πλέον στο STUDIO ΑΤΑ είναι ο Γενικός Διευθυντής του, καθώς η εταιρεία έχει ακόμα πολύ δρόμο για ξεκαθάρισμα, αλλά και παραγωγές, όπως το «Master Chef», που παραμένουν στον αέρα.

Προς αποφυγή λοιπόν… παρεξηγήσεων, το STUDIO ΑΤΑ δεν κλείνει, αφού υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες, όπως οφειλές από τηλεοπτικούς σταθμούς για παραγωγές που έχουν παραδώσει, αλλά και οφειλές προς τους εργαζόμενους, ηθοποιούς και τεχνικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά δε, να αναφέρουμε ότι η εκπομπή μαγειρικής που έχει εγκριθεί από το MEGA, με παρουσιαστή το Δημήτρη Σκαρμούτσο, και πρόκειται να γυριστεί το καλοκαίρι με σκοπό να προβληθεί την επόμενη σεζόν, είναι παραγωγή του STUDIO ΑΤΑ.

Ωστόσο, σίγουρα μιλάμε για το τέλος μίας μεγάλης εποχής για την εταιρεία παραγωγής που από το 1971 που ιδρύθηκε από το Γιώργο Ράλλη, έχει προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό μερικές από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές παραγωγές, με σειρές όπως «Γιούγκερμαν», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Τρεις Χάριτες», «Απαράδεκτοι», «Στο Παρά Πέντε», «Λατρεμένοι μου Γείτονες», «Ευτυχισμένοι Μαζί», «Οι Βασιλιάδες» και πολλές ακόμα, ενώ η λίστα των παραγωγών περιλαμβάνει ακριβά show όπως το «Μπράβο» και το «Πολύ την Κυριακή», reality show όπως το «Survivor Ελλάδα – Τουρκία», τηλεπαιχνίδια όπως το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», «Taxi Girl», «Money Drop», «Master Chef» και «Master Chef Junior».

Λόγω όμως, των όσων συμβαίνουν και στο τηλεοπτικό τοπίο, η εταιρεία παραγωγής ακολουθώντας τις… επιταγές των καιρών, αναγκάζεται να περιορίσει τα έξοδά της, αφού τα έσοδά της έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος του μήνα θα ξενοικιαστεί το στούντιο στα Μελίσσια, στο οποίο μάλιστα γυρίζονταν οι «Βασιλιάδες» και στο οποίο ακόμα υπήρχαν τα σκηνικά. Ο λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, που η εταιρεία παραγωγής κρατούσε ακόμα το στούντιο είναι επειδή στο τέλος του προηγούμενου χρόνου περίμεναν να λάβουν αρκετά χρήματα από αυτά που τους οφείλουν, αλλά επειδή αυτό δεν έγινε, έπρεπε να πάρουν δραστικά μέτρα και να προσπαθήσουν να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν την κρίση. Στο πλαίσιο αυτής της «εξυγίανσης» λοιπόν, το STUDIO ATA αναγκάστηκε να απολύσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό του, ευελπιστώντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά θα έρθουν και τα χρήματα που τους οφείλουν!

Έτσι, μετά από 42 χρόνια μεγάλων και σπουδαίων παραγωγών, αλλά και λίγες μέρες μετά το θάνατο του ιδρυτού του, Γιώργου Ράλλη, μπορούμε δυστυχώς να συμπεράνουμε ότι είναι «τέλος εποχής» για το STUDIO ATA. Ας ελπίσουμε, ότι πρόκειται για «παύση» και ότι στο πλαίσιο μίας γενικότερης καλύτερης οικονομικά περιόδου, θα ανακάμψει κι η εταιρεία παραγωγής, προσφέροντας και στο μέλλον μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε