«Καταλαβαίνω ότι "πουλάω" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί καθένας να κακοποιεί τις δηλώσεις μου» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπανώτας
Ο Δημήτρης Παπανώτας ξέσπασε για την Δάφνη Καραβοκύρη στο «Χαμογέλα και Πάλι», όταν εκείνη απάντησε στα σχόλια του ίδιου για την εικόνα του vidcast που διατηρεί, χαρακτηρίζοντάς το ως «κοτέτσι».
Η αρχή έγινε όταν προβλήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η Δάφνη Καραβοκύρη. Ο Δημήτρης Πανανώτας της παρακολουθούσε, όπως αποδείχθηκε. «To να μιλάμε για σεξισμό σήμερα, για μισογυνισμό, είναι έννοιες που δεν με αφορούν. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη συμβαίνουν. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνο να ακούγονται. Σίγουρα ο καθένας πρέπει να έχει την άποψή του, από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να τη μοιράζεται πάντα», είπε η Δάφνη Καραβοκύρη.
«Όταν χαρακτηρίζεις έναν οργανισμό, μια δουλειά, μια επιχείρηση, μια ομάδα ανθρώπων, “κοτέτσι”, λέει πράγματα για εσένα αυτό, για τη δική σου παιδεία και υπόβαθρο. Σίγουρα όμως ξέρω πως οποιαδήποτε δουλειά κάνουμε είναι ιερή», συμπλήρωσε στο σχόλιό της η δημοσιογράφος.
Η ανταπάντηση από τον Δημήτρη Παπανώτα ήταν άμεση, αφού ο συνεργάτης της Σταματίνας Τσιμτσιλή, παρακολουθώντας live τις δηλώσεις της Δάφνης Καραβοκύρη, παρενέβη τηλεφωνικά στο «Χαμογέλα και Πάλι», ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και ασκώντας δριμεία κριτική στη δημοσιογράφο για τη στάση της.
«Καταλαβαίνω ότι «πουλάω» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί καθένας να κακοποιεί τις δηλώσεις μου! Στα απλά ελληνικά, από τότε που ήμουν παιδί, «κοτέτσι» λέγαμε έναν μικρό χώρο και μάλιστα ατημέλητο. Το σχόλιο που κάναμε στο Happy Day είναι ότι βγήκε η Άριελ ατημέλητη, κακοφωτισμένη – μάλλον αφώτιστη – στη γωνία ενός δωματίου», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος, εμφανώς ενοχλημένος.
«Οι δηλώσεις της (σ.σ της Δάφνης Καραβοκύρη) δείχνουν σε ποια εποχή βρισκόμαστε, που καθεμιά βάζει μέσα σεξισμούς, μισογυνισμούς και ό,τι να ΄ναι. Αυτά είναι μηνύσιμα να ειδοποιήσει κάποιος την κυρία Καραβοκύρη! Είναι δυνατόν; Θα καθόμαστε να απολογούμαστε για την τρέλα της καθεμιάς; Επειδή δεν μου αρέσει ένα πλατό, είμαι μισογύνης; […] Είναι πολύ ωραίο να συζητιέται αυτό για μένα μάλλον», συνέχισε στην αιχμηρή τοποθέτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας.
«Όταν έχεις να πεις κάτι τόσο σημαντικό, όσο αυτά που είπε η Άριελ, πας και τα λες σε μια τηλεοπτική εκπομπή με κάποιον επαγγελματία. Δεν πας να σταθείς σε μια καρέκλα με ένα κινητό απέναντί σου. Για μένα δεν κολλάει, για κάποιους άλλους κολλάει!», επισήμανε ξανά στον αέρα του MEGA.