Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η δίαιτα του Hollywood: 6 ηθοποιοί που έμειναν πετσί και κόκαλο για ένα ρόλο

κόκκινο χαλί στα όσκαρ

Το να χάνει κανείς κιλά πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί επίφοβο για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδίως όταν τα κιλά είναι πάρα πολλά και η απώλεια βάρους είναι απότομη. Τίποτα δεν μπορεί να πτοήσει, ωστόσο, τους αστέρες του Hollywood που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μπουν για τα καλά στο πετσί ενός ρόλου.

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν κάνει δραματικές αλλαγές στο σώμα τους για έναν ρόλο, είτε χάνοντας, είτε παίρνοντας πάρα πολλά κιλά. Ας δούμε μερικούς ηθοποιούς που δε δίστασαν να αποστεωθούν, προκειμένου να γίνουν πειστικοί ως οι χαρακτήρες που ενσάρκωσαν.

Κρίστιαν Μπέιλ

Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο “βασιλιάς” των ακραίων σωματικών αλλαγών για χάρη των ιδιαίτερων ρόλων που συνηθίζει να ενσαρκώνει. Σε μία από τις πλέον ασύλληπτες απώλειες βάρους στην ιστορία του Hollywood, ο Μπέιλ έχασε 28 κιλά για την ταινία ‘Άγρυπνος’, ξεκινώντας τη δίαιτα μήνες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, για να φτάσει να ζυγίζει μόλις 54 κιλά. Η δίαιτα του Μπέιλ αποτελείτο από τίποτα άλλο, παρά μόνο μήλα, νερό και καφέ.

Αν Χάθαγουεϊ

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 12 κιλά έχασε η Αν Χάθαγουεϊ για να ενσαρκώσει το ρόλο της Φαντίν στην εμβληματική μεταφορά των ‘Αθλίων’ του Βίκτωρος Ουγκό σε μιούζικαλ. Σύμφωνα με δηλώσεις της, μάλιστα, είχε γίνει εμμονική με το “να μοιάζει λες και βρίσκεται κοντά στο θάνατο” κατά τη διάρκεια της σκληρής δίαιτας, ενώ ακόμα χαρακτηρίζει την όλη ιδέα ως παρανοϊκή. Ήταν, πάντως, ο ρόλος που της χάρισε το μοναδικό της Όσκαρ και τη βοήθησε να εδραιωθεί ως πρωτοκλασάτη ηθοποιός.

Τομ Χάνκς

Κάθε ρόλος του Τομ Χανκς είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο, εκείνος του ναυαγού στην ομώνυμη ταινία του 2000, ωστόσο, ήταν ένας από τους πλέον ιδιαίτερους της πολυποίκιλης καριέρας του. Για να πείσει ως ναυαγός, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός χρειάστηκε να χάσει περίπου 23 κιλά στο εύρος ενός έτους – διάστημα κατά το οποίο, εκτός από από το κομμωτήριό του, απείχε και από τα αγαπημένα του εστιατόρια με junk food.

Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο

Η αλλαγή στο σώμα του Μάθιου ΜακΚόναχι για την ταινία ‘Dallas Buyers Club’ ήταν δραματική, με τον ηθοποιό να χάνει περίπου 23 κιλά σε διάστημα πέντε μηνών προκειμένου να ενσαρκώσει το ρόλο του καταπονημένου από τη νόσο του AIDS Ρον Γούντρουφ. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως το σώμα του δεν επανήλθε ποτέ από την τεράστια απώλεια βάρους. Αντίστοιχη, όμως, ήταν και η θυσία του Τζάρεντ Λέτο, που έχασε 18 κιλά για να πλαισιώσει τον Μακόναχι στον δεύτερο τη τάξει ανδρικό ρόλο της ταινίας. Αμφότεροι βραβεύτηκαν με Όσκαρ για τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους.

Νάταλι Πόρτμαν και Μίλα Κούνις

Οι πρωταγωνίστριες που επέλεξε ο Ντάρεν Αρονόφσκι για τον ‘Μαύρο Κύκνο’ χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν τεράστιες θυσίες για να να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ρόλων τους, χάνοντας από 9 κιλά η καθεμία. Η Νάταλι Πόρτμαν, της οποίας η ερμηνεία της χάρισε το Όσκαρ του Α’ Γυναικείου Ρόλου, έχει δηλώσει πως νόμιζε πως θα πεθάνει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα, ενώ δούλευε 16 ώρες την ημέρα. Η συμπρωταγωνίστριά της Μίλα Κούνις, από την άλλη, έχει δηλώσει πως η οικογένεια και η φίλοι της είχαν πραγματικά θορυβηθεί από την αλλοιωμένη εικόνα της. Θεωρούσε, μάλιστα, αποκρουστική την ίδια της την αντανάκλαση στον καθρέφτη.

Πηγές: www.foxnews.com, www.eonline.com

Media Τελευταίες ειδήσεις