Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Όλα όσα μάθαμε για τον ΣΚΑΪ

Όλα όσα μάθαμε για τον ΣΚΑΪ

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ έκανε χθες ο ΣΚΑΪ θέλοντας να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την τρέχουσα σεζόν. Και λέω «τρέχουσα» καθώς η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και παλαιότερα οι συναντήσεις αυτές γίνονταν πριν την έναρξή της, οπότε μαθαίναμε τι πρόκειται να γίνει την «καινούργια σεζόν». Ωστόσο, στο κανάλι του Φαλήρου είχαν αρκετά πράγματα να μας πουν αφού αρκετά προγράμματά τους θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες…!

Κατ’ αρχάς λοιπόν μιλήσαμε για το «X Factor» που όπως πρώτα είχαμε αναφέρει μέσα από το Newsit.gr  ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τα δικαιώματά του για τη χώρα μας. Το talent show θα βγει στον αέρα τον Μάρτιο του 2016 και μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει να προβάλλεται το τρέιλερ για να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται. Σήμερα μάλιστα στελέχη του ΣΚΑΪ θα βρεθούν στο Λονδίνο όπου έχουν συνάντηση με στελέχη της εταιρείας παραγωγής. Όχι, δεν είναι για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία καθώς οι τελικές υπογραφές έπεσαν πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα μέρος αυτής της συμφωνίας είναι ότι η ξένη εταιρεία παραγωγής δεν πρόκειται να δώσει σε άλλο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό κάποιο άλλο παρόμοιο ψυχαγωγικό πρόγραμμά της, όπως το «Super Idol», για να προβληθεί την ίδια περίοδο, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2016. Όσον αφορά την κριτική επιτροπή η Διευθύντρια Προγράμματος Άλκηστις Μαραγκουδάκη έχει κάνει συναντήσεις με πολλούς αλλά με κανέναν δεν έχει προχωρήσει σε τελικές υπογραφές. Όπως κατάλαβα όμως από τις αντιδράσεις της στα… καρφιά που της «πετούσα» επικρατέστεροι είναι η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Το ποιος θα το παρουσιάσει δεν είναι ακόμα τόσο επείγον καθώς πρωταρχικός τους σκοπός είναι η τετραμελής κριτική επιτροπή που πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να ξεκινήσει τα γυρίσματα με τις οντισιόν.

Μία ακόμα καινούργια εκπομπή που θα ξεκινήσει έχει τον τίτλο «Προσοχή έργα!» με τον stand-up comedian Διονύση Ατζαράκη. Σκοπός τους είναι να παρουσιάζουν τα κινηματογραφικά νέα – κι όχι μόνο- με έναν διαφορετικό τρόπο. Το πώς θα είναι αυτός θα το δούμε από τον Ιανουάριο του 2016 που θα βγει στον αέρα…!

Επίσημα χθες μας ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη η καινούργια ενημερωτική εκπομπή που θα παρουσιάζουν ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Παύλος Τσίμας και η Σία Κοσιώνη.

 

 

 

Η Σία Κοσιώνη μάλιστα μας είπε ότι ο τίτλος της εκπομπής θα είναι «Ιστορίες» και ένα από τα πρώτα θέματα θα είναι ο ISIS, η δράση του σε διάφορες χώρες αλλά και στην Ελλάδα! Η εκπομπή είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα.

Εκτός όμως από την ενημέρωση ο ΣΚΑΪ συνεχίζει και με τα ντοκιμαντέρ και έτσι τη νέα χρονιά, το 2016, θα παρουσιάσει μία νέα μεγάλη παραγωγή που αφορά την «Ιστορία της διατροφής στην Ελλάδα: από την Προϊστορία μέχρι και σήμερα» και η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη χρηματοδότηση και επιστημονική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για την τρτέχουσα σεζόν περιλαμβάνει 16 ξένες σειρές, όπως τις: «VIKINGS», «HANNIBAL», «CRIMINAL MINDS», «DRACULA», «THE MESSENGERS» «ΝCIS NEW ORLEANS», «PERCEPTION», «SCORPION», το 14o κύκλο το «CSI LAS VEGAS», αλλά και τα ολοκαίνουρια επεισόδια του «GAME OF THRONES». Επίσης, για τη νέα «MOVIE TIME» εξασφάλισε ξένες ταινίες, όπως τις: THE DARKEST HOUR, WHAT’S YOUR NUMBER, NOAH, THE INTERNSHIP, DOWN WITH LOVE, JUST MY LUCK, MARLEY & ME, MR & MRS SMITH, THE SENTINEL, STREET KINGS, WHAT HAPPENS IN VEGAS, OLD BOY, THE PLAYERS, Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, DALLAS BUYERS CLUB, PHILOMENA, BEAUTY AND THE BEAST (JEUNE ET JOLIE), THREE DAYS TO KILL, VAMPIRE ACADEMY, CHOCOLAT, FINDING NEVERLAND, FOUR FEATHERS, THE GONE BABY GONE,THE HOURS, KILL BILL: VOLUME 1,KILL BILL: VOLUME 2, PROOF, SCARY MOVIE 3, SCREAM 3,SPY KIDS, SPY KIDS 2: THE ISLAND OF LOST DREAMS κ.α

Στις ξένες παραγωγές του National Geographic, ΝBC, Beyond, ANEMON συμπεριλαμβάνονται πολλά ντοκιμαντέρ, όπως: DEADLY WOMEN , DARK MINDS, FATAL VOWS, FACING EVIL, COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY, LIFE ON THE REEF, MEGAFACTORIES, OUR BIG BLUE BACK YARD, SECONDS FROM DISASTER, TOP TEN NATURAL DISASTERS, ANIMAL FIGHT CLUB, WILD ALASKA, SKYVISION GREECE: DAYS OF CHANGE, THE FORECASTER, ULTRA THE REAL MARATHON, ΣΕΙΣΜΟΣ και πολλά ακόμα.

Και βέβαια συνεχίζονται οι εκπομπές «Chef στον αέρα» με την Ελένη Ψυχούλη, το “Hot seat” με τον Γιάννη Ζουγανέλη, οι «Γλυκιές αλχημείες» με τον Στέλιο Παρλιάρο. το «Χίλια μίλια γεύσεις» και «Γεύσεις στη φύση» με τον Βαγγέλη Δρίσκα που θα δώσει σύντομα τη θέση του στο «Masterclass», η Ντίνα Νικολάου με την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα», το «Τraction» με τον Κωστή Στεφανή, τα «Μαστορέματα» με τον Ηλία Καραντωνίου και την Εύα Θεοτοκάτου, ενώ στις νέες αφίξεις συμπεριλαμβάνεται ο Ευτύχης Μπλέτσας που θα συνεχίσει να είναι ένας «Happy Traveller» ταξιδεύοντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και βέβαια συνεχίζει κανονικά η εκπομπή «JoinUs» με την ομάδα που τη δημιούργησε πριν από τρία χρόνια!

 

 

Όσον αφορά τον ενημερωτικό τομέα συνεχίζουν η «Πρώτη γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, το «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου, οι «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Kούτρα, το πρώτο δελτίο της ημέρας με την Εύα Αντωνοπούλου στις 2.00 το μεσημέρι, το «ΣΚΑΪ στις 6» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ενώ καθημερινά στις 21.00 το κεντρικό δελτίο με τη Σία Κοσιώνη και το Σάββατο- Κυριακή με την Εύα Αντωνοπούλου, τη Χριστίνα Βίδου και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Εννοείται ότι τα Σαββατοκύριακα θα συνεχίσει το «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στη «μάχη» της τηλεθέασης στην αντίστοιχη ζώνη προγράμματος.

 

 

Επίσης κάθε Σάββατο το «Σαββατοκύριακο με δράση» με τον Σπύρο Μάλλη, και το «Eco news» με την Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Την Κυριακή το «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, το «7 ημέρες Ελλάδα» με την Μαρία Αναστασοπούλου, «7ημέρες Κόσμος» και το «7 ημέρες Επιστήμη» με τον Νίκο Ανδρίτσο και τέλος το «Ready Business:Tα Νέα των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με τον Νίκο Υποφάντη. Στην αθλητική ενημέρωση ο Κυριάκος Θωμαϊδης θα συνεχίσει κάθε Δευτέρα με τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή προβάλλεται το «GOAL ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» και τον Μανόλη Σφακάκη και την Κυριακή η νέα αθλητική εκπομπή «Kick off» με τον Αντώνη Πανούτσο και τον Κώστα Βαϊμάκη.

 

Σατιρική σειρά δια χειρός Καπώνη!

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι στον ΣΚΑΪ θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους και μία καινούργια σατιρική σειρά. Προς το παρόν είναι ακόμα στα σχέδια, ή μάλλον στα σενάρια που έχει ήδη ξεκινήσει και γράφει ο Λευτέρης Καπώνης με τα πρώτα επεισόδια να έχουν ενθουσιάσει τα στελέχη του σταθμού. Ήρωες της σειράς 4 απλοί καθημερινοί άνθρωποι και το πώς βιώνουν την Ελλάδα της «αριστεράς» και της κρίσης που μέσα από τη σατιρική «ματιά» του Λευτέρη Καπώνη θα λέγονται… μεγάλες και πικρές αλήθειες. Επιθυμία του ΣΚΑΪ είναι να δώσει το «πράσινο» φως για τη σειρά και να βγει στον αέρα τον Μάρτιο αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς…!

Αυτά λοιπόν μάθαμε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΚΑΪ με τα αρχικά τους σχέδια για την τρέχουσα σεζόν. Αν και από ό,τι… μυρίστηκα είναι σχεδόν σίγουρο ότι εκτός από αυτά στο κανάλι του Φαλήρου θα κάνουν και κάποιες άλλες καινούργιες εκπομπές, αν και εφόσον όπως ανέφερα, το επιτρέψουν τα οικονομικά δεδομένα…!

 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε