Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σίσσυ Χρηστίδου για Νίκο Καρβέλα: Η ευθύνη να μετατοπίζεται στην ουσία και όχι στο κατά πόσο η γυναίκα έχει κάνει όσα πρέπει

Σίσσυ Χρηστίδου για Νίκο Καρβέλα: Η ευθύνη να μετατοπίζεται στην ουσία και όχι στο κατά πόσο η γυναίκα έχει κάνει όσα πρέπει

“Είναι πεποιθήσεις που χτίστηκαν κοινωνικά και λόγω της πατριαρχίας κυρίως. Αυτό που λίγο έτσι με χάλασε ήταν το κομμάτι της ευθύνης πάνω στη γυναίκα’ σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε μέσα από την εκπομπή της στα όσα ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας για τις γυναίκες στην Ναταλία Γερμανού.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καρβέλας είπε: «Η γυναίκα βιάζεται καθημερινά εδώ και χρόνια. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό, γιατί είστε ρυθμισμένες να αισθάνεστε υπό του άντρα».

Η Σίσσυ Χρηστίδου απάντησε σήμερα: «Υπάρχουν αυτές οι “εργοστασιακές ρυθμίσεις”, που δεν είναι εργοστασιακές, γιατί δεν γεννηθήκαμε έτσι.

Είναι πεποιθήσεις που χτίστηκαν κοινωνικά και λόγω της πατριαρχίας κυρίως. Αυτό που λίγο έτσι με χάλασε ήταν το κομμάτι της ευθύνης πάνω στη γυναίκα.

Η γυναίκα δίνει τους αγώνες της, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, και κάνει τις προσπάθειές της που είναι πολύ σημαντικές.

Οπότε, θα έπρεπε η ευθύνη να μετατοπίζεται στην ουσία και όχι στο κατά πόσο η γυναίκα έχει κάνει όσα πρέπει. Η γυναίκα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της».

Media Τελευταίες ειδήσεις