Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στο… κυνήγι των αδειών

Στο… κυνήγι των αδειών

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και όπως φαίνεται έχει επέλθει συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση για τα μέλη που θα στελεχώσουν την αρμόδια Αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ώστε να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση των νέων μελών θα γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις. Τους τελευταίους μήνες πάντως από το Μαξίμου έχουν περάσει αρκετοί από τους μετόχους-ιδιοκτήτες των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και ορισμένοι που επιθυμούν να μπουν στο «παιχνίδι» του τηλεοπτικού τοπίου και ευελπιστούν να αποκτήσουν την άδεια.

Στο «κυνήγι» της άδειας έχει μπει και ο Όμιλος Forthnet, αφού επιθυμεί να αποκτήσει άδεια ελεύθερης λήψης, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει τη συνδρομητική πλατφόρμα της NOVA. Άλλωστε η συνδρομητική πλατφόρμα, όπως κι αυτή του OTE TV μπορεί να «φιλοξενήσουν» στα «μπουκέτα» τους όσα κανάλια δεν καταφέρουν να πάρουν την άδεια αλλά θα θελήσουν να παραμείνουν στον αέρα. Με δρομολογημένες πάντως τις εξελίξεις και μετά τη συνεννόηση που φαίνεται να έχει επέλθει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ίσως η κυβέρνηση δεν χρειαστεί να εφαρμόσει το εναλλακτικό σχέδιο και οι διαδικασίες γίνουν με την έγκριση του ΕΣΡ ώστε να αποφευχθούν έτσι οι προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε