Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ταινίες και σειρές που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix

Ταινίες και σειρές που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix

Όρεξη να έχετε και θα χορτάσετε σειρές και ταινίες τον Σεπτέμβριο στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX. Δεκάδες ταινίες και σειρές για όλα τα γούστα…

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX τώρα και χειροκροτήστε μια παρέλαση αστέρων. Σημαντικές ταινίες, ελληνικές και ξένες, αλλά και σειρές για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει…

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης.
Σενάριο: Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Λαγκούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος.

Foxtrot

Ένα αντιπολεμικό αριστούργημα από τον Σάμουελ Μαόζ με επίκεντρο το Ισραήλ. Ο Μάικλ και η Δάφνα μαθαίνουν ξαφνικά ότι ο γιος τους είχε μια τραγική κατάληξη στον πόλεμο. Σουρεαλιστικά και ανατρεπτικά, τα σκηνικά που ακολουθούν, απλά καθηλώνουν. Ένα παντρεμένο ζευγάρι χάνει το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια του όταν μαθαίνει ότι ο γιος του είχε μια τραγική κατάληξη ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Ο πατέρας βυθίζεται σ’ ένα αυτοκαταστροφικό παραλήρημα θυμού για να βιώσει τελικά ένα αδιανόητο μπαράζ ανατροπών, το οποίο συναγωνίζεται σε σουρεαλισμό τις στρατιωτικές εμπειρίες του παιδιού του. Μετά τον εξαιρετικό «Λίβανο» ο Σάμουελ Μάοζ επιστρέφει με μια γλυκόπικρη ταινία για τα παιχνίδια της μοίρας στις ζωές μας.

Πρωταγωνιστούν: Λιόρ Ασκενάζι, Σάρα Άντλερ, Γιονατάν Σιράι.
Σκηνοθεσία: Σάμουελ Μαόζ.

Ο δρόμος για το Λα Παζ

Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι. «O Δρόμος για το Λα Παζ» αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου Μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη» ταξιτζή να τον οδηγήσει με το παλιό του Peugeot, από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Λα Παζ, με τελικό του προορισμό τη Μέκκα. Ένα ταξίδι ενδοσκόπησης αλλά και αργοπορημένης ενηλικίωσης για όσους προσπάθησαν να την αποφύγουν αλλά εκείνη τους περίμενε στην πιο απρόσμενη στροφή της ζωής τους.

Πρωταγωνιστούν: Rodrigo De la Serna, Ernesto Suarez, Elisa Carricajo.
Σκηνοθεσία: Francisco Varone.

Ρεμπέτικο

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρωταγωνιστούν: Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Μανιάτης, Θέμις Μπαζάκα, Νίκος Δημητράτος.
Σκηνοθεσία: Κώστας Φέρρης.

Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς

Οξυδερκής και ταλαντούχος, ο θρυλικός Sherlock Holmes επιστρέφει έτοιμος να λύσει τους πιο μυστηριώδεις γρίφους. Ο Sherlock Holmes ξεπηδά από τις πρωτότυπες ιστορίες και τα μυθιστορήματα του Κόναν Ντόιλ και έρχεται στις οθόνες μας με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Μπρετ, Ντέιβιντ Μπερκ και Έντουαρντ Χάρντγουικ. Από την υπόθεση του μονάρχη που δέχεται εκβιασμούς ως την υπόθεση της χριστουγεννιάτικης χήνας , ο Χολμς χρησιμοποιεί την οξυδέρκεια και την παρατηρητικότητά του για να λύσει γρίφους και να οδηγήσει του εγκληματίες στη δικαιοσύνη.

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Brett, David Burke, Charles Gray, Colin Jeavons, Eric Porter, Rosalie Williams.
Παραγωγή: Michael Cox.

Δείτε εδώ όλες τις δημοφιλείς ταινίες και σειρές του Ertflix.

Media Τελευταίες ειδήσεις