Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Έξι κατέθεσαν για άδεια! Όλη η διαδικασία

Τηλεοπτικές άδειες: Έξι κατέθεσαν για άδεια! Όλη η διαδικασία

– ΣΚΑΙ, Star, Alpha, ANT1, Epsilon και ο… Φίλιππος Βρυώνης κατέθεσαν φακέλους για τις τηλεοπτικές άδειες
– Τι θα γίνει με την 7η που δεν διεκδίκησε κανείς
– Εκτός διαγωνισμού το Mega μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις
– Νίκος Παππάς: Όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα μπορούν να λειτουργήσουν καλά
– Σταματούν να εκπέμπουν στο τέλος Φεβρουαρίου τα κανάλια που δεν κατέθεσαν φάκελο

Τηλεοπτικές άδειες ώρα… μηδέν! Η διαδικασία για την κατέθεση αιτήσεων ολοκληρώθηκε, αφού τις 15:00 έληξη η προθεσμία για όσους ήθελαν να καταθέσουν φάκελο στο ΕΣΡ.

Και αυτοί που ήθελαν ήταν έξι, ενώ οι άδειες που επρόκειτο να δοθούν ήταν επτά. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, πως η έβδομη άδεια θα… περιμένει κάποιον ή κάποιους να τη διεκδικήσουν.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το ΕΣΡ θα περιμένει να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία, ειδάλλως, δεν αποκλείεται, η άδεια αυτή να συμπεριληφθεί σε επόμενο διαγωνισμό για θεματικές άδειες.

Ποιοι αιτούνται τηλεοπτικές άδειες

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι πως φάκελο για τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει: ΣΚΑΙ, Star, Alpha, ANT1, Epsilon και η εταιρία “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.”, συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω (πλην του ΣΚΑΙ που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε το φάκελο) πήγαν την Πέμπτη (11.01.2017) στο ΕΣΡ και έδωσαν τους φακέλους (κουτιά ολόκληρα ήταν).

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι τα κανάλια που δεν κατέθεσαν αίτηση (όπως το Mega) θα σταματήσουν να εκπέμπουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στα γραφεία του ΕΣΡ επτά ομάδες υποδοχής, που απαρτίζονταν από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, παρέλαβαν τους φακέλους. Θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Ποιος… Βρυώνης;

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, που εκπροσώπησε την «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» έκανε δηλώσεις μετά την κατάθεση του φακέλου. Όπως είπε, είναι ο ίδιος πρόεδρος της εταιρίας, η οποία είναι νεοσύστατη και… «συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η εταιρία είναι του Φίλιππου Βρυώνη, απάντησε «δεν συμμετέχει κανένας άλλος, εγώ εκπροσωπώ την εταιρία».

Είπε όμως ότι μέτοχος της εταιρίας που κατέθεσε για τηλεοπτική άδεια είναι άλλη κυπριακή εταιρία, κι εκείνης της εταιρίας μέτοχος άλλη κυπριακή εταιρία, κι εκείνης μέτοχος ένα πρόσωπο. «Θα τα δείτε όλα από τα παραστατικά, δεν έχω δικαίωμα να πω αυτά που θα ελέγξει το ΕΣΡ».

Νίκος Παππάς: Όταν υπάρχει βούληση…

Από τη Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έκανε δήλωση μετά το τέλος της διαδικασίας κατάθεσης των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις από το ΕΣΡ για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα. Όλες οι διαδικασίες προχώρησαν κανονικά και αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση και εγρήγορση των ανεξάρτητων αρχών όλα μπορούν να λειτουργήσουν καλά», τόνισε.

Μέχρι και 3 μήνες ο έλεγχος των φακέλων

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Media Τελευταίες ειδήσεις