Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το τηλε-μενού των ευρωεκλογών

Το τηλε-μενού των ευρωεκλογών

Για τις ευρωεκλογές, αλλά και το δεύτερο γύρο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια ετοιμάζονται τα κόμματα, οι υποψήφιοι, αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού θα δώσουν «μάχη» στην τηλεθέαση για τη «μάχη της κάλπης».

Πάμε λοιπόν να δούμε σε αλφαβητική σειρά τα τηλεοπτικά κανάλια και τι περιέχει το τηλε-μενού για την Κυριακή.

Ο ALPHA θα ξεκινήσει τον εκλογικό μαραθώνιο στις 17.45 το απόγευμα με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά στρατηγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Νίκο Μπέλλο από τις Βρυξέλλες, τη Φαίη Καραβίτη από το Βερολίνο και τον Θόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη από τη Ρώμη να μεταδίδουν ό,τι συμβαίνει εκεί. Στις 7 το απόγευμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll.

Το συντονισμό θα έχει και πάλι ο Αντώνης Σρόιτερ, ενώ μαζί του για να σχολιάζει και να αναλύει θα είναι ξανά η Έλλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα φιλοξενηθούν στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ θα φιλοξενηθεί και ο Λάκης Λαζόπουλος για να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα αποτελέσματα της κάλπης.

Στον ΑΝΤ1, από τις 07:00 το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης θα βρεθεί στις τηλε-επάλξεις και μέσα από το «Πρωινό ΑΝΤ1» θα δώσει την πρώτη εκλογική «γεύση» της ημέρας με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στο στούντιο, παρακολουθώντας βήμα – βήμα την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Στις 18:00, η Μαρία Χούκλη θα βρίσκεται στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να παρουσιάσει την εκπομπή «Εκλογές 2014», ενώ στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν σε τρισδιάστατη απεικόνιση από τον Στράτο Φαναρά τα αποτελέσματα των Exit Polls, σύμφωνα με τη Metron Analysis.

Στο στούντιο επίσης, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος θα συνομιλούν με νικητές και ηττημένους, ενώ πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής θα αναλύουν τα αποτελέσματα και τα «μηνύματα» της κάλπης προς τον πολιτικό κόσμο. Παράλληλα, σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων και των υποψηφίων θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών για τα αποτελέσματα του επαναληπτικού γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου.

Νωρίς το πρωί, στις 07:00 θα ξεκινήσουν και στο MEGA όπου θα αναλάβει δράση ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και μέσα από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», θα παρακολουθούν την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Στις 10:00 ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης μέσα από την έκτακτη εκπομπή «Η ώρα της κάλπης-Ευροεκλογές 2014», θα ενημερώνουν για την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα, καθώς και την ψηφοφορία των πολιτικών αρχηγών.

Στις 18:30 θα ξεκινήσει να μεταδίδεται η εκπομπή «MEGA Εκλογές 2014» και στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη θα συντονίζει την εκπομπή στην οποία μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Στις 19:00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με τη μέθοδο των exit polls, ενώ στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος για να σχολιάσουν μαζί την πρόβλεψη και να δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Στη ΝΕΡΙΤ η εκπομπή για τις εκλογές θα ξεκινήσει στις 17:10 και το συντονισμό θα έχουν οι Οντίν Λιναρδάτου, Προκόπης Δούκας, Φάνης Παπαθανασίου, Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Γιάννης Τρουπής που θα εναλλάσσονται στο στούντιο για τη μαραθώνια μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Στον ΣΚΑΪ, στις 06:00, ο Γιώργος Αυτιάς έχοντας δίπλα του τη Μάγδα Τσέγκου θα καταγράψει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάλπης σε όλη τη χώρα. Τη σκυτάλη στις 09:00 θα πάρουν ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου μεταδίδοντας έως τις 12:00 το μεσημέρι τον παλμό των εκλογών. Στη συνέχεια η Άννα Μπουσδούκου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος θα βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας, ενώ στις 14:00 θα αναλάβουν ο Σπύρος Μάλλης με την Εύα Αντωνοπούλου.

Στις 17:30 το απόγευμα στο στούντιο θα βρεθεί η Σία Κοσιώνη για να παρουσιάζει τα αποτελέσματα με ζωντανές συνδέσεις και με τα κομματικά επιτελεία στην Ελλάδα, αλλά και τα κέντρα αποφάσεων στην Ευρώπη. Μαζί της για να σχολιάζουν θα είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Άρης Πορτοσάλτε και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής. Στις 19:00 ο εκλογικός αναλυτής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης θα παρουσιάσει την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τέλος, στο STAR, η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των «Ευρωεκλογών 2014» και του δεύτερου γύρου σε δήμους και περιφέρειες θα ξεκινήσει στις 17:45 με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μαζί του θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα και καλεσμένοι προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της οικονομίας και του πολιτισμού.

Με συνεχή ενημέρωση, συνδέσεις με τα «στρατηγεία» των κομμάτων και τα εκλογικά κέντρα και με δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών θα ενημερώσουν για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας, ενώ θα γίνονται και απευθείας συνδέσεις με τους ανταποκριτές σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Με το κλείσιμο της κάλπης, περίπου στις 19:00, στο στούντιο θα είναι κι ο πρόεδρος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, για να παρουσιάσει και να αναλύσει τα αποτελέσματα πανελλαδικού exit poll.

Αυτό λοιπόν είναι το τηλεμενού της Κυριακής, σε ό,τι αφορά την εκλογική αναμέτρηση και με το οποίο κατεβαίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια στη μάχη της τηλεθέασης, ζητώντας… την ψήφο σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που και πως ψηφίζω: Πόσους σταυρούς βάζω – Exit polls και αποτελέσματα εκλογών

Εκλογές 2014: Η Ζαρούλια έδωσε γραμμή στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Γιάννης Μώραλης: Η ανταπόκριση στο πρόσωπό μου είναι θετική ακόμα και από όσους ψήφισαν Μιχαλολιάκο

Εκλογές 2014: Λευκό ή άκυρο ψηφίζει το ΚΚΕ όπου δεν έχει υποψήφιο

Μεγάλη δημοσκόπηση GPO – Newsit – ΣΥΡΙΖΑ 23,2% – ΝΔ 22,2% – Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 8,5% – Στα ίδια ΕΛΙΑ και Ποτάμι με 7% – Χαμηλά η ΔΗΜΑΡ

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε