Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

3αλφα: Αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα στην πανδημία – Τα σχέδια για εξαγωγές και νέα προϊόντα

3αλφα: Αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα στην πανδημία – Τα σχέδια για εξαγωγές και νέα προϊόντα

Έμφαση στις εξαγωγές και στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά οσπρίων και ρυζιών δίνει η 3αλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου. Το παραπάνω μήνυμα μετέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Άγης Καραγεωργίου με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων από τη διοίκηση της εταιρείας, σε εκπροσώπους του Τύπου.

Εν μέσω πανδημίας και παρά τις αντίξοες συνθήκες η 3αλφα πέτυχε να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη της. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €27.975 χιλ. έναντι €23.690 χιλ. το 2019 αυξημένος κατά 18,1%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε €8.006 χιλ. από €6.684 χιλ. το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 19,8%.

3αλφα: Το επενδυτικό πρόγραμμα

Σε επίπεδο επενδύσεων, εντός του 2020 η εταιρεία υλοποίησε επιτυχώς το 50% περίπου της επένδυσης τεχνολογικού εκσυγχρονισμού «Ψηφιακό Άλμα». Η ολοκλήρωση της επένδυσης αυτής τοποθετείται εντός του 2021, έτος κατά το οποίο υλοποιήθηκε και επένδυση τεχνολογικού εκσυγχρονισμού με νέα σύγχρονη συσκευαστική μηχανή με ανιχνευτή μετάλλων, αυτόματη ζύγιση, μηχανή εγκιβωτισμού και παράλληλο εκσυγχρονισμό των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού δαπάνης €1.114 χιλ.

Η επένδυση θα επιφέρει αύξηση της παραγωγικότητας και θα επιτρέψει την παραγωγή νέων συσκευασιών, που θα ανανεώσουν την εικόνα της εταιρίας τοποθετώντας την ακόμα περισσότερο στην ηγετική θέση που έχει στην κατηγορία.

3αλφα: Έμφαση στην ποιότητα

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της 3αλφα, το 2020 αποδεικνύει ότι οι ποιοτικά ανώτερες μάρκες που έχουν αποδείξει ότι είναι αξιόπιστες και διακριτής αξίας βγαίνουν κερδισμένες στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών παρά την αβεβαιότητα που έφερε στην καθημερινότητα των ανθρώπων η πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 3αλφα τα τελευταία χρόνια αφουγκραζόμενη πάντα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και τις τάσεις της εποχής, λάνσαρε στα τέλη του περασμένου έτους τη σειρά έτοιμα φυσικά! δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν, στο λεπτό, τα αγαπημένα τους όσπρια. Προωθώντας περαιτέρω την υγιεινή διατροφή τα έτοιμα φυσικά! είναι μαγειρεμένα στον ατμό για την καλύτερη διατήρηση των βιταμινών και ιχνοστοιχείων και απολαμβάνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

3αλφα: Με τις νέες συσκευασίες στην Anuga

Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της η 3αλφα λανσάρει νέες συσκευασίες με μοντέρνο και λιτό σχεδιασμό ανανεώνοντας έτσι πλήρως την εικόνα της.

Οι καινοτομίες της 3αλφα δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα των προϊόντων. Η νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας συμβάλλει στη μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο, προάγοντας το πλάνο της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν την εταιρεία στην πρώτη της συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Anuga. Στόχος είναι η προώθηση του πλάνου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της σε νέες αγορές και της διεύρυνσης της εξαγωγικής της δραστηριότητας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 25 χώρες. Η παρουσία της 3αλφα στη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα του κλάδου έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η υγιεινή διατροφή κατακτά όλο και υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και στην Ελλάδα η μεσογειακή, υγιεινή διατροφή είναι συνώνυμη με την 3αλφα χάρη στα προϊόντα υψηλής και προστιθέμενης διατροφικής αξίας που διαθέτει.

3αλφα: Στρατηγικός σχεδιασμός

Έχοντας ως στόχο να φτάσει με την ποιότητά της σε κάθε σημείο του πλανήτη, η 3αλφα τοποθετεί στο προσκήνιο τα όσπρια και τα ρύζια της, αναδεικνύοντας την αξία της μεσογειακής διατροφής και της ευζωίας που προσφέρει.

Ο Aγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, δηλώνει ότι «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: Να είμαστε συνεπείς απέναντι στον καταναλωτή μας προσφέροντάς του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η θέση των προϊόντων 3αλφα στο ελληνικό τραπέζι είναι αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και 53 χρόνια με τον Έλληνα καταναλωτή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτυπώνεται αυτή η εμπιστοσύνη και στα οικονομικά αποτελέσματα μας. Αυτό αποτελεί για εμάς μία ηθική επιβράβευση και δέσμευση παράλληλα για να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να παραμείνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών και των καταναλωτών μας».

Ενίσχυση της κερδοφορίας

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων και με ειδικές αναφορές στην κερδοφορία, από τη διοίκηση δόθηκαν οι εξής λεπτομέρειες: Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 28,6% αυξημένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος πενταετίας (2016-2020), αντικατοπτρίζοντας την στρατηγική απόφαση της διοίκησης για στροφή σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της 3αλφα Αφοί Καραγεωργίου ΑΕΒΕ διαμορφώθηκαν στο ύψος των €3.681 χιλ. έναντι €1.688 χιλ. το προηγούμενο έτος, αυξημένα κατά 118%. Παράλληλα, το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες περίπου και ανήλθε σε 13,2% από 7,1% το 2019. Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2020 ανήλθαν σε €2.966 χιλ. έναντι €999 χιλ. της χρήσης 31/12/2019, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των €2.256 χιλ. έναντι €415 χιλ. την προηγούμενη χρήση.

Εντός του 2020, η εταιρία πέτυχε να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, με τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται και να ανέρχονται στο επίπεδο των €9.203 χιλ. έναντι €7.684 χιλ. κατά την προηγούμενη χρήση. Επιπλέον, επετεύχθη η ισορροπημένη διαχείριση των κεφαλαίων κίνησης, η μείωση του καθαρού δανεισμού καθώς και η δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ταμειακών πλεονασμάτων και ελεύθερου cash flow.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις