Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

KFC: Αυξάνεται η ζήτηση για το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο – Πλάνο της μητρικής Food Plus για 4 νέα καταστήματα

KFC: Αυξάνεται η ζήτηση για το διάσημο τηγανητό κοτόπουλο – Πλάνο της μητρικής Food Plus για 4 νέα καταστήματα

Μετά την διακοπή ανάπτυξης του σήματος Pizza Hut και την εστίαση της στρατηγικής της στην ανάπτυξη του σήματος KFC στην Ελλάδα, η εταιρεία Food Plus, franchisee της Yum International SaRL, δρομολογεί νέα καταστήματα του φημισμένου τηγανητού κοτόπουλου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που καταγράφεται στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με το πλάνο των KFC, για το 2024 είναι προγραμματισμένα να λειτουργήσουν 4 νέα καταστήματα με το νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο της εταιρείας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό του δικτύου σε 21, εκ των οποίων τα 3 προστέθηκαν το 2023. Έτσι σήμερα, το δίκτυο διαθέτει 17 σημεία πώλησης.

Αύξηση πωλήσεων

To 2022 η Food Plus πραγματοποίησε τζίρο 27,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 62,27% έναντι των 17 εκατ. ευρώ του 2021. Η αύξηση αυτή βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένη τη διοίκηση, εάν συγκριθεί με την παλαιότερη εικόνα της εταιρείας και συγκεκριμένα το 2019, τελευταία χρήση, όπου η εταιρεία ανέπτυσσε και τα δύο σήματα, της KFC και της Pizza Hut. Τότε οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 18,7 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα σημαντικά αυξημένη είναι το 2022 και η κερδοφορία της εταιρείας, με τα προ φόρων κέρδη να ξεπερνούν τα 1,8 εκατ. ευρώ. 

Νέα καταστήματα

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 17 KFC στην ελληνική αγορά, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στην Αθήνα (Σύνταγμα, Αμπελόκηποι, Κηφισιά, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Πειραιά, Γλυφάδα, The Mall Athens, Athens Metro Mall, Village Shopping Center στο Ρέντη, Escape Center στο Ίλιον, Smart Part και River West) και τα 3 στη Θεσσαλονίκη, Mediterranean Cosmos, One Salonica και Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, τα 4 νέα καταστήματα θα λειτουργήσουν στο Γέρακα, την Νέα Φιλαδέλφεια, τη Μεταμόρφωση και σε ένα ακόμη σημείο, για το οποίο γίνονται ακόμα διαπραγματεύσεις.

Να σημειωθεί, ότι η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) ιδρύθηκε από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι στις 20 Μαρτίου 1930. Το πρόσωπο του Συνταγματάρχη είναι μέχρι και σήμερα το σήμα κατατεθέν της αλυσίδας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις