Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Premia Properties: Επενδυτική κινητικότητα με ΙΟΛΗ, φοιτητικές κατοικίες και Βοτανικό – Αύξηση εσόδων και μείωση κερδών στο 9μηνο

Premia Properties: Επενδυτική κινητικότητα με ΙΟΛΗ, φοιτητικές κατοικίες και Βοτανικό – Αύξηση εσόδων και μείωση κερδών στο 9μηνο

Έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα ανέπτυξε στο εννεάμηνο 2023 η εταιρεία Premia Properties, όπου μεταξύ άλλων απέκτησε δύο νέα επενδυτικά ακίνητα και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της ΙΟΛΗ κι ένα κτίριο στην Ξάνθη που προορίζεται να μετατραπεί σε φοιτητική εστία.

Το ίδιο διάστημα η εταιρεία Premia Properties προέβη στην πώληση ακινήτου στο Βοτανικό, συμμετέχοντας παράλληλα σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων των τελευταίων ετών, το project Skyline.

Υπενθυμίζεται, ότι το Φεβρουάριο 2023 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για την μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate Single Member S.A. («Skyline») από τον όμιλο Alpha Bank, στο επενδυτικό σχήμα «P&E Investments ΑΕ Αξιοποίηση & Ανάπτυξης Ακινήτων» στο οποίο η Premia μετέχει με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει ο όμιλος Dimand.

Τα αποτελέσματα 9μήνου

Μέσα σε κλίμα επενδυτικής κινητικότητας η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 31% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 50% σε ενοποιημένη βάση στο εννεάμηνο 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022.

Τα δε κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το εννεάμηνο του 2022 κυρίως ως αποτέλεσμα χαμηλότερων αναπροσαρμογών επενδύσεων σε εύλογη αξία. Επιπλέον, τον Οκτώβριο η ICAP CRIF A.E., στα πλαίσια της ετήσιας αναθεώρησης, πραγματοποίησε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της PREMIA και διατήρησε τη διαβάθμιση στην κλίμακα A, κατατάσσοντας την σε κατηγορία χαμηλού πιστωτικού κινδύνου

Προοπτικές του 2023

Όπως εκτιμούν από την εταιρεία, το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει ρευστό καθώς εξακολουθεί να υφίσταται σημαντική αβεβαιότητα εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, υψηλών επιτοκίων και γεωπολιτικών αναταραχών με τους εν εξελίξει πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Από την άλλη, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας καθώς και η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) αναμένεται να ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια.

Στο περιβάλλον που διαμορφώνεται, βασική προτεραιότητα της Διοίκησης παραμένει η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan, ώστε να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης των τελευταίων 3 ετών, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Η Εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη σε κλάδους στους οποίους μεσοπρόθεσμα οι προσδοκίες παραμένουν θετικές, όπως τα logistics και τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ενώ παράλληλα αξιολογεί συνεχώς τις συνθήκες της αγοράς με στόχο τον εντοπισμό των κατάλληλων ευκαιριών που συνάδουν με την επενδυτική στρατηγική της.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις