Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Real Estate: Νέα «σελίδα» για κτίρια της Ελευθεροτυπίας και του ΔΟΛ

Real Estate: Νέα «σελίδα» για κτίρια της Ελευθεροτυπίας και του ΔΟΛ

Ανακαινισμένα και έτοιμα να υποδεχθούν τους νέους τους ιδιοκτήτες είναι τα πρώην κτίρια της Ελευθεροτυπίας στον Νέο Κόσμο και του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, κτίρια που έχουν “γράψει” ιστορία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Το μεν βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στον Νέο Κόσμο (όπου στεγαζόταν η Ελευθεροτυπία) ολοκληρώθηκε από την Dimand και παραδόθηκε στο νέο του ένοικο, τη γαλλική εταιρεία υπηρεσιών call center, Webhelp, το δε κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, βρίσκεται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της πλήρους ανακαίνισής του και σύντομα θα υποδεχθεί τους νέους ενοίκους του. 

Αυτή την περίοδο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Trastor, στην οποία ανήκει το ακίνητο της Μιχαλακοπούλου, συζητάει με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας και την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Forex για μίσθωση των χώρων.

Το κτίριο όπου «έγραψε» ιστορία η Ελευθεροτυπία

Το επταόροφο κτίριο στον Νέο Κόσμο, όπου επί χρόνια στεγαζόταν η ιστορική εφημερίδα Ελευθεροτυπία, έχει συνολική επιφάνεια 10.000 τ.μ. Την ανακαίνισή του ανέλαβε η Dimand, η οποία έδωσε έμφαση σε σύγχρονες προδιαγραφές, όπως την αναβάθμισή του σε βιοκλιματικό κτίριο και την πιστοποίηση LEED.    Επενδύθηκαν περί τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ στους χώρους του θα στεγαστεί πλέον η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών call center, Webhelp.

Το κτίριο, το οποίο περιήλθε στη Dimand κατόπιν πλειστηριασμού τον Οκτώβριο του 2018, αρχικά προοριζόταν για τουριστική αξιοποίηση, καθώς διεθνή ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου ενδιαφέρονταν για να το μετατρέψουν σε κατάλυμα πέντε αστέρων.

Το ανακαινισμένο κτίριο ΔΟΛ

Με τις κατασκευαστικές εργασίες να βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής τους, το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 που για χρόνια φιλοξενούσε εργαζόμενους του ομίλου ΔΟΛ, ετοιμάζεται κι αυτό να γυρίσει «σελίδα».

Διαπραγματεύσεις για τους νέους ενοίκους διεξάγονται μεταξύ της ιδιοκτήτριας εταιρείας Trastor και αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.  Κάλεσμα προς υποψήφιους μισθωτές η εταιρεία κάνει και μέσω της ιστοσελίδας της.

Εκτός από τους χώρους γραφείων, στο κτίριο υπάρχουν κι άλλοι χώροι, όπως: lobby, εστιατόριο, αμφιθέατρο, meeting rooms, αποθήκες, 120 θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ κ.λπ. Το κτίριο θα προσφέρει επίσης, υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, περιμετρικά του κτιρίου, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ειδικό χώρο για φύλαξη ποδηλάτων, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κ.λπ.

Υπενθυμίζεται, ότι το κτίριο ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων το 2003 και το 2004 μετακόμισε εκεί ολόκληρος ο ΔΟΛ, αφήνοντας τα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας. Στην Trastor περιήλθε τι 2019, όταν πλειοδότησε στο διαγωνισμό της Εθνικής Leasing.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις