Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Real Estate: Σε γερμανικά χέρια το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χ. Λαδά

Real Estate: Σε γερμανικά χέρια το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χ. Λαδά

Στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein από το Στάρνμπεργκ Γερμανίας πέρασε το ακίνητο της Χρήστου Λαδά 1-3 στην Αθήνα, όπου εκεί έγραψε ιστορία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ). Το κτίριο, που παραμένει κενό από το 2017, θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Στην οδό Χρήστου Λαδά 1-3 έχει γραφτεί ιστορία από το 1980, καθώς ο ΔΟΛ εξέδιδε, μεταξύ άλλων, τις ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες “Τα Νέα”, “Το Βήμα” και “Ταχυδρόμος”. Ωστόσο, το κτίριο είναι άδειο από το 2017. Με την εξαγορά του εν λόγω ακινήτου, η γερμανική εταιρεία εισέρχεται επίσημα στην ελληνική αγορά ακινήτων, μέσω της θυγατρικής Ehret+Klein Development Greece S.A., η οποία ιδρύθηκε το 2021.

“Μετά από περίπου δύο χρόνια προετοιμασίας, καταφέραμε να αποκτήσουμε το πρώτο μας έργο στην Ελλάδα! Η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων εκπληρώνει ένα μακρόχρονο όνειρο”, δηλώνει ο Michael Ehret, διευθύνων σύμβουλος της ehret+klein.

Τα χαρακτηριστικά του κτιρίου

Το κτίριο προσφέρει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου και βρίσκεται στο κέντρο του λεγόμενου Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το οποίο αποτελείται από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι. Η εμπορική περιοχή χαρακτηρίζεται από τα ιστορικά μνημεία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το λιανικό εμπόριο, το ζωντανό κέντρο της πόλης και τα εντυπωσιακά διοικητικά κτίρια.

Με μια εκτεταμένη ανακαίνιση, για την οποία οι πρώτες εργασίες εκκαθάρισης ξεκίνησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου 2022, ο ιστορικός αλλά κενός χώρος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων. Από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης, θα εναρμονιστεί με την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Θα ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές απαιτήσεις και θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Η μοναδική θέα της Ακρόπολη συμβάλλει στην ελκυστική τοποθεσία του κτιρίου γραφείων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις