Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Άμβυξ: Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης «τρέχουν» οι πωλήσεις αλκοολούχων το 2023 – Έμφαση στα κρασιά

Άμβυξ: Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης «τρέχουν» οι πωλήσεις αλκοολούχων το 2023 – Έμφαση στα κρασιά

Στην ενίσχυση του τμήματος Oenothèque, το οποίο διευρύνεται με εμβληματικές ετικέτες κρασιών, μέσα από μια σειρά νέων συνεργασιών, προχωρά η ΑΜΒΥΞ, μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του διευρυμένου χαρτοφυλακίου, αποτελεί η γεωγραφική διασπορά, όπως δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή την παρουσίαση της ανανεωμένης στρατηγικής, που εστιάζει στην κατηγορία του κρασιού και τις νέες συνεργασίες.

Άμβυξ: Ευνοϊκές συνθήκες

Η ανάπτυξη της εταιρείας, έρχεται σε μια περίοδο που ευνοεί την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, λόγω και του αυξημένου τουριστικού κύματος.  Ο Γιάννης Αρτινός γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολόκληρο το 2023, λόγω της θετικής μέχρι σήμερα πορείας από την αρχή του έτους. Όπως είπε, φέτος καταγράφεται διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης, ενώ υπενθυμίζεται, ότι το 2022 οι πωλήσεις ανήλθαν στα 145 εκατ. ευρώ.

Έτσι, έχοντας ως σταθερή προτεραιότητα την επέκταση της δραστηριότητας της στην αγορά premium ελληνικών και εισαγόμενων οίνων, τώρα επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό της, με την πρόσφατη ανάθεση του τμήματος Oenothèque στον Στάθη Σάλτα, ένα καταξιωμένο στέλεχος με μακρά και πολύτιμη εμπειρία στο χώρο του οίνου.

Άμβυξ: Νέο προϊόν

Το Βορράστρι αποτελεί την νεότερη έλευση στο χαρτοφυλάκιο κρασιών της ΑΜΒΥΞ. Πρόκειται για μια νέα ετικέτα κρασιού στην οποία επένδυσε η εταιρεία, με επιμέλεια σε όλα τα στάδια από την επιλογή των σταφυλιών, την οινοποίηση, μέχρι το τελικό προϊόν. Το προϊόν θα λανσαριστεί τις επόμενες ημέρες στην αγορά και θα αποτελεί μια οικονομική επιλογή.

Στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ ξεχωριστή θέση κατέχει ο διεθνούς κύρους Οίκος Οίνου & Οινοπνευματωδών ποτών της Moët Hennessy και το Κτήμα Άλφα, δύο διαχρονικές συνεργασίες οι οποίες έχουν προσφέρει γνώσεις στην διαχείριση και τις προκλήσεις του κλάδου.

Από αυτή την μακρόχρονη σχέση, τα στελέχη της ΑΜΒΥΞ μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους σε στρατηγικές συνεργασίες, εντός της ελληνικής επικράτειας, συνάπτοντας συνεργασίες με μερικά από τα πιο υποσχόμενα Ελληνικά κτήματα όπως τα Μωραΐτης, Παλυβός,  Κοκοτού κ.α.

Άμβυξ: Στόχοι πενταετίας

Πλέον, με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς όπως ο κύριος Σάλτας αλλά και με την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με νέα Κτήματα από σπουδαίες οινικές ζώνες, η ΑΜΒΥΞ θέτει τους στόχους της επόμενης 5ετίας που είναι η ανάδειξη της ως κορυφαίας εταιρείας εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας κρασιού στην Ελλάδα καθώς και η ενίσχυση του Oenotheque portfolio με τα ποιοτικότερα ελληνικά και ξένα Κτήματα.

Με αφορμή την ανάπτυξη του τμήματος Oenothèque, ο κ. Αρτινός δήλωσε:  «Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στο όραμα μας, η Άμβυξ να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία κρασιού στον Ελλάδα, ότι πετύχαμε και στον κλάδο των οινοπνευματωδών. Δουλεύουμε μεθοδικά προς αυτόν τον σκοπό, ώστε να ενδυναμώσουμε το χαρτοφυλάκιο μας και να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τους πελάτες και το καταναλωτικό κοινό, αναδεικνύοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής αμπελώνας.»

Αλλά και ο κ. Στάθης Σάλτας, Oenothèque Manager της ΑΜΒΥΞ, σχολιάζοντας τη στρατηγική ενίσχυσης του τμήματος Oenothèque δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για γνωριμία με τους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, ενώ αποτελεί μια ευκαιρία ώστε η ΑΜΒΥΞ να συστήνει στον κόσμο ετικέτες που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού και διεθνούς οίνου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ποιότητα, την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία, που διαχρονικά χαρακτηρίζει τον κάθε οινοποιό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις