Τρίτη, 21 Μαΐ
26oC Αθήνα

Παυλίδη: Η ένδοξη οικογένεια της σοκολατοποιίας «δίνει» το όνομά της σε δρόμο των Αθηνών (pics)

Παυλίδη: Η ένδοξη οικογένεια της σοκολατοποιίας «δίνει» το όνομά της σε δρόμο των Αθηνών (pics)

Το όνομα Παυλίδης, είναι συνώνυμο της ελληνικής σοκολατοποιίας. Από την ίδρυση του Γλυκυσματοκοποιείου Παυλίδου το 1842, μέχρι την οικοδόμηση του εργοστασίου Παυλίδη στην οδό Πειραιώς το 1876 με τη συμβολή του Δημήτριου Παυλίδη, η συνεισφορά της οικογένειας στη βιομηχανική ζωή της χώρας είναι μεγάλη.

Αυτή η συνεισφορά αναγνωρίστηκε από την Πολιτεία και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ο παρακείμενος δρόμος του εργοστασίου μετονομάστηκε σε οδό «Δημητρίου Παυλίδη».

Η πρωτοβουλία για τη μετονομασία του δρόμου ανήκει στους εργαζόμενους του Εργοστασίου που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο μέλος της οικογένειας Παυλίδη που διοίκησε την επιχείρηση καθώς και να αναδείξουν την ιστορία του Εργοστασίου Παυλίδη και τη σημασία που έχει για την περιοχή των Πετραλώνων και γενικότερα για την οδό Πειραιώς…

Ιστορία 145 ετών

To Εργοστάσιο Παυλίδης, ένας εμβληματικό χώρος με ιστορία 145 ετών, αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης στην περιοχή της Αθήνας. Αποτελεί πλέον ένα τοπωνύμιο με μακρά παράδοση που συνεχίζει να σηματοδοτεί την εξέλιξη και την ιστορική συνέχεια με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της συμβολής του Δημητρίου Παυλίδη στην ανάπτυξη του εργοστασίου και αντανακλά όλη την ένδοξη πορεία της σοκολατοποιίας Παυλίδη από την εποχή του Σπυρίδωνα Παυλίδη και την ίδρυση του «Γλυκυσματοποιείου Παυλίδου» το 1842, στη συμβολή των οδών Βύσσης και Αιόλου στην Αθήνα, την οικοδόμηση του Εργοστασίου Παυλίδη στην οδό Πειραιώς το 1876, έως και σήμερα που συνεχίζει να είναι μια σύγχρονη, τεχνολογικά εξελιγμένη και ασφαλής μονάδα παραγωγής.

Παράλληλα όμως, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη γιορτάζει φέτος τα 160 χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Από το 1861 έως σήμερα, η αγαπημένη και χαρακτηριστική γεύση της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη αποτελεί τη διαχρονική σταθερή αξία πολλών γενεών.

Η σοκολάτα… «Υγείας»

Ο Σπυρίδωνας Παυλίδης ήταν αυτός που έφερε τη σοκολάτα στην Ελλάδα το 1861, δημιουργώντας τη Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, την πρώτη σοκολάτα που παράχθηκε στη χώρα. Καθώς το μη παστεριωμένο γάλα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφτιαξε τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, και την ονόμασε… «Υγείας».

Με τις αμέτρητες διακρίσεις της και τη διαχρονική της συσκευασία να αποτελούν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη μακρόχρονη ιστορία της, η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη έχει αναπτύξει μια βαθιά, μοναδική σχέση με το καταναλωτικό κοινό, τοποθετώντας την υψηλά στις προτιμήσεις του για πολλές δεκαετίες.

Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί μία σοκολάτα σύμβολο, που βρίσκεται πάντα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, τόσο στις εύκολες όσο και τις δύσκολες στιγμές του. Σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 160 χρόνων της σοκολάτας Υγείας Παυλίδη, κυκλοφορεί η νέα επετειακή-συλλεκτική συσκευασία αναδεικνύοντας την παρουσία και τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της στη διάρκεια των ετών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις