Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο χορό των «πράσινων» ομολόγων ο «γίγαντας» των ακινήτων

ακίνητα

«Γενναίες» επενδύσεις στην «πράσινη» ανάπτυξη δρομολογεί η ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των ακινήτων, PRODEA Investments, γι’ αυτό προχωρά στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 300 εκατ. ευρώ.

Το «πράσινο» ομόλογο αποτελεί αξιόλογο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος σε αειφόρα projects ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία ακόμα και σε μικροεπενδυτές, να τοποθετηθούν και να εξασφαλίσουν σταθερές και ασφαλείς αποδόσεις.

Με υψηλό το αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης, η PRODEA αποτελεί από τις πρώτες εταιρείες που έχουν επενδύσει σε ενεργειακά και βιοκλιματικά αποδοτικά κτίρια, αποτελώντας το «φωτεινό» παράδειγμα, εταιρειών που με την πολιτική τους συμβάλλουν στη μετάβαση προς την «πράσινη» οικονομία.

Το χαρτοφυλάκιο της PRODEA περιλαμβάνει ήδη, πολλά και αξιόλογα ακίνητα, από γραφεία και ξενοδοχεία, μέχρι εμπορικές αποθήκες και καταστήματα, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 350. Το 32% της αξίας των επενδύσεων της σε γραφεία είναι σε «πράσινα» κτήρια κι αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά βάσει της νέας στρατηγικής.

PRODEA Investments: Ενεργητικό ακινήτων άνω των 2,4 δισ. ευρώ 

Με αφετηρία την Ελλάδα, οι επενδυτικές επιλογές της PRODEA επεκτείνονται στην αγορά της Κύπρου, την Ιταλία και σε άλλες γειτονικές χώρες, ενώ το ενεργητικό των ακινήτων που διαθέτει, ξεπερνά τα 2,4 δισ. ευρώ. Από την εμπορική τους εκμετάλλευση, στο τέλος του προηγούμενου έτους, εισέπραξε μισθώματα 128,8 εκατ. ευρώ.

Με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στο χώρο των επαγγελματικών ακινήτων, η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια που θα εισπράξει από το ομόλογο για να επενδύσει σε «πράσινα» κτίρια, με προτεραιότητα σε γραφεία και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Η διάθεση του «πράσινου» ομολόγου θα γίνει με δημόσια προσφορά, την περίοδο 14 με 16 Ιουλίου, αποτελώντας το πρώτο ομόλογο στην Ελλάδα που θα επενδυθεί σε αειφόρα projects ακίνητης περιουσίας. Το εύρος της απόδοσης του υπολογίζεται από 2,20% έως 2,60%, εξασφαλίζοντας στους μικροεπενδυτές εγγυημένη απόδοση.

Ως προς τα ομόλογα, αξίζει να σημειωθεί, ότι αποτελούν από τα ασφαλέστερα επενδυτικά προϊόντα, καθώς οι καταβολές τόκων και οι ημερομηνίες λήξης ορίζονται εκ των προτέρων, καθιστώντας τα με τον τρόπο αυτό, μια σταθερή και προβλέψιμη πηγή εισοδήματος. Από εταιρικής πλευράς, με την έκδοσή τους, οι εταιρείες μπορούν να αγοράζουν ακίνητα και εξοπλισμό και να αναλαμβάνουν επικερδή έργα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξή τους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις