Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2021: Σε ποια θέση θα διαγωνιστεί η Stefania – Καλή επιτυχία, Ελλάδα!

Eurovision 2021: Σε ποια θέση θα διαγωνιστεί η Stefania – Καλή επιτυχία, Ελλάδα!
Φωτογραφίες EBU / THOMAS HANSES

Το εισιτήριο για τον τελικό του φετινού διαγωνισμού της EUROVISION απέσπασε δίκαια η Stefania δίνοντας τον καλύτερό εαυτό της στη σκηνή του Ahoy Arena, ερμηνεύοντας το «Last Dance».

Με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, απόλυτα συντονισμένη και στην πρωτότυπη χορογραφία, η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο κέρδισαν το χειροκρότημα αλλά και την ψήφο των χωρών.

Η δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού έδωσε στην ελληνική συμμετοχή το εισιτήριο για τον Τελικό της 65ης Eurovision, που θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 22:00 με τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη να σχολιάζουν ευφάνταστα για μία ακόμα φορά.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ολλανδία). Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 10η θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό έχει ως εξής:

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Εκτός από την τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ1 ο Τελικός θα μεταδοθεί και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, με τον Δημήτρη Μεϊδάνη να βρίσκεται στο studio του Δεύτερου έχοντας εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων. Επίσης θα μεταδοθεί και από τη Φωνή της Ελλάδας, αλλά και διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX.

Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Και βέβαια να θυμίσουμε ότι το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, θα ανακοινώσει ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης θα ανακοινώσει σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Αύριο λοιπόν Σάββατο 22 Μαΐου, στις 10 το βράδυ δίνουμε ραντεβού στον Τελικό της Eurovision 2021, για να στηρίξουμε και να πούμε «Καλή επιτυχία, Ελλάδα! Καλή επιτυχία, Stefania!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις