Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Άγριες Μέλισσες: Αντίο μελισσούλες μας και σας ευχαριστούμε!

Άγριες Μέλισσες: Αντίο μελισσούλες μας και σας ευχαριστούμε!

Τρεις σεζόν… Άγριες Μέλισσες. 420 επεισόδια. Δεκάδες ηθοποιοί. Ατελείωτο ταλέντο που ξεκινούσε από το ανατρεπτικό, ευφάνταστο και προσεγμένο κείμενο, συνεχιζόταν με σκηνοθεσία αισθητικής πρότασης και με υπέροχες «κεντημένες» ερμηνείες κατέληγε να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό μία διαφορετική έως τώρα πρόταση καθημερινής τηλεοπτικής σειράς.

Πριν από τρεις σεζόν ο ΑΝΤ1 τόλμησε να ανεβάσει τον πήχη στην παραγωγή καθημερινής σειράς, εγκρίνοντας μία καθημερινή σειρά εποχής. Το πείραμα δεν έτυχε… αλλά πέτυχε με πολλή και προσεγμένη δουλειά. Πλοκή, διάλογοι, κάστινγκ, σκηνοθεσία, φωτισμός, σκηνογραφία, ενδυματολογία, ερμηνείες… όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι… έβαλαν το χεράκι τους, την αγάπη τους και το αποτέλεσμα, οι Άγριες Μέλισσες, δεν άφησαν εποχή, αλλά έγραψαν εποχή! Την εποχή που μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών, εμπρός αλλά και πίσω από τις κάμερες, στα πλατό αλλά και τα γραφεία, έκαναν αυτό που θα έπρεπε να γίνεται στις περισσότερες σειρές.

Σαφώς και οι Άγριες Μέλισσες δεν ήταν τέλειες. Υπήρξαν κάποια, ελάχιστα λάθη, που αυτά όμως, αποδεικνύουν το μεγαλείο της σειράς γιατί ήταν μηδαμινά για το μέγεθος μίας τέτοιας καθημερινής παραγωγής. Οι Άγριες Μέλισσες απέδειξαν ότι μπορεί να γίνεται τέχνη και σε καθημερινή σειρά.

Ο ΑΝΤ1 απέδειξε ότι αξίζει να τολμά. Τόλμησε την πρώτη σεζόν, αλλά και την τρίτη, αποφασίζοντας πως θα συνεχίσει την ιστορία σε μία… απαγορευμένη κι επικίνδυνη περίοδο για την ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία, αυτή της δικτατορίας, χωρίς να «σκιαγραφήσει» αλλά να δείξει, να καταγράψει πολλά που συνέβαιναν. Κάποιοι από τους τηλεθεατές έφυγαν, ίσως γιατί δεν θέλουν να ξέρουν, να θυμούνται, οπότε… στρουθοκαμήλισαν σε άλλα πιο… σαπουνοπερίστικα μονοπάτια. Κατανοητό και δεκτό, αλλά σαφώς και η απόφαση του σταθμού του Αμαρουσίου παραμένει πρωτοποριακή και αξιοσημείωτη.

Οι Άγριες Μέλισσες ήρθαν, πέταξαν… και μας ανέβασαν ψηλά. Ένα ευχαριστώ στους συντελεστές ίσως δεν είναι αρκετό γιατί σε μία τηλεόραση που… αυξάνεται η ευκολία και η αναπαραγωγή σε πολλά επίπεδα είναι ωραίο να βλέπεις κάτι και να αισθάνεσαι ότι η οθόνη… μεγαλώνει, όχι σε ίντσες, αλλά σε αισθητική. Και έτσι μεγαλώνουν, αυξάνονται και οι ελπίδες σου ως τηλεθεατής… πως θα έρθουν κι άλλες τέτοιες παραγωγές κι ίσως… όχι μόνο μυθοπλασίας…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις