Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έρευνα: Ο πόλεμος των πόλεων – Οι αλλαγές λόγω της οικονομικής κρίσης

Έρευνα: Ο πόλεμος των πόλεων – Οι αλλαγές λόγω της οικονομικής κρίσης

Μία ιδιαίτερη έρευνα που αναδεικνύει πολλά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι συμβαίνει σε κάποιες μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Μετά από δέκα χρόνια που η Ελλάδα «ζει» σε καθεστώς μνημονίων κάποιες από τις πόλεις κατάφεραν να κάνουν το… επόμενο βήμα εκμεταλλευόμενες ευκαιρίες ενώ κάποιες άλλες βιώνουν σκληρή καθημερινότητα. Ποιες πόλεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν και ποιες να «βυθιστούν» στην περίοδο της κρίσης;  Τι κοινό έχουν η Καλαμάτα και τα Τρίκαλα αλλά και η Τρίπολη με τον Βόλο;

Ο Τάσος Τέλλογλου με τον οπερατέρ Χρόνη Τσιχλάκη επισκέφτηκαν αυτές τις πόλεις και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 20.50, στον ΣΚΑΪ θα παρουσιάσουν μία μεγάλη έρευνα με τίτλο «Ο πόλεμος των πόλεων» για την οποία όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου:

«Μέσα στην ελληνική κρίση δεν αντιμετώπισε κάθε γωνιά της χώρας με τον ίδιο τρόπο την τελευταία 10ετία. Άλλες πόλεις αναδύθηκαν παρά την κρίση και άλλες βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο.

Μια ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ποιες πόλεις διατήρησαν ή και αύξησαν τον πληθυσμό τους και τον παραγόμενο πλούτο τους, ενώ άλλες έγιναν πιο φτωχές και έχασαν πληθυσμό. Ποιά είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια πόλη στην αρχή του 21ου αιώνα πιο εξωστρεφή, πιο ανταγωνιστική και εντέλει πιο αξιοβίωτη;

Το περασμένο δίμηνο ο Τάσος Τέλλογλου και ο οπερατέρ Χρόνης Τσιχλάκης επισκέφθηκαν δύο ζευγάρια πόλεων (σε άνοδο και σε πτώση) στην Πελοπόννησο (Καλαμάτα-Τρίπολη) και τη Θεσσαλία (Τρίκαλα -Βόλος). Μίλησαν με τις αρχές, τις επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια των πόλεων αυτών και προσπάθησαν να καταγράψουν τι είναι εκείνο που ξεχωρίζει τις εξωστρεφείς και αναπτυσσόμενες (Καλαμάτα-Τρίκαλα), από εκείνες που χάνουν στον ανταγωνισμό των πόλεων (Τρίπολη-Βόλος ).

Οφείλεται στο DNA των κατοίκων της που έχουν μια παράδοση εξωστρέφειας και συνεργασίας; Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μια μεγάλη επένδυση όπως στην περίπτωση του Costa Navarino στη Μεσσηνία; Ή μήπως το τοπικό πανεπιστήμιο (Βόλος) που βοηθάει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να συνδεθούν με παλιές και να αναπτύξουν μαζί ένα νέο προϊόν;»

Τη Μεγάλη Πέμπτη λοιπόν, 25 Απριλίου, αμέσως μετά το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στις 20:50, ο Τάσος Τέλλογλου μέσα από την έρευνα «Ο πόλεμος των πόλεων» θα δώσει απαντήσεις σε αυτά αλλά και πολλά ακόμα ερωτήματα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις