Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: «Ελευθερία του λόγου, αλλά…»

ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ παίρνει αποστάσεις από τα σχόλια και τις αναρτήσεις στελέχους της στα social media, τονίζοντας μάλιστα πως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πρέπει να έχουν «αυξημένη ευαισθησία στο δημόσιο λόγο τους».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις.

Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ωστόσο φαίνεται ότι εκτός από την ανακοίνωση δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον από την πλευρά της ΕΡΤ, κάποια συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις