Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: «Έχει καταργηθεί η ανταλλακτική διαφήμιση»

ΕΡΤ: «Έχει καταργηθεί η ανταλλακτική διαφήμιση»

Τη θέση της ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η δημόσια τηλεόραση σχετικά με την ανταλλακτική, ή ανταποδοτική διαφήμιση, καθώς πολλά δημοσιεύματα θέλουν να έχει έρθει σε συμφωνία με έντυπα μέσω συμφωνίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», σημειώνοντας ότι «Με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ (1η Απριλίου 2021), μειώθηκε από 80% σε 50% η έκπτωση που διαχρονικά υπήρχε στην ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαφημιζομένων, ενώ καθιερώθηκε η μη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με έκπτωση, τις ώρες από 19:50 έως και 00:15. Επίσης, προσδιορίστηκε πλαφόν ανά ημέρα στον συνολικό αριθμό των διαφημιστικών σποτ που προβάλλονται με έκπτωση».

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει αναφέροντας πως «Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι αρμόδια αρχή για να κρίνει αν υπάρχει κάποια παραπλανητική διαφήμιση είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που οφείλει να ερευνήσει σχετικές καταγγελίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις