Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: Όχι στο trash αλλά για τα σκουπίδια!

ΕΡΤ: Όχι στο trash αλλά για τα σκουπίδια!

Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα, τόσο διαφημιστικά όσο και στους πίνακες τηλεθέασης. Τελικά όμως, οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης το αντιμετώπισαν για ακόμα μία φορά ως «πανηγυράκι» με αποτέλεσμα αυτό που προβλήθηκε να αποδεικνύει ότι ναι μεν η ΕΡΤ γλίτωσε το «μαύρο» αλλά στο ραδιομέγαρο κάνουν ό,τι μπορούν για να… αμαυρώσουν την εικόνα της.

Ο λόγος για την εκπομπή «Στο δρόμο για τη Λισαβόνα» που προβλήθηκε χθες το βράδυ από την ΕΡΤ1 και στην οποία ήταν η επίσημη πρώτη τηλεοπτική παρουσίαση του τραγουδιού «Όνειρό μου» με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει η Γιάννα Τερζή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Από τα πρώτα λεπτά… από το πρώτο βίντεο ήταν σαφές ότι η δημόσια τηλεόραση είχε πάρει την απόφαση να βγάλει στον αέρα μία εκπομπή… απλά για να την βγάλει, θέλοντας να κάνει το «χρέος» της απέναντι στο διαγωνισμό που… επιμένει να έχει στην κατοχή της χωρίς να το υπολογίζει ως τηλεοπτικό προϊόν. Προχειρότητα και αισθητική φτώχεια σε όλη τη διάρκεια που δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που έδωσε αφού θα μπορούσε με το ίδιο κόστος αλλά δίνοντας περισσότερες δυνατότητες σε όσους εργάστηκαν για αυτήν να κάνουν σαφώς καλύτερα πράγματα. Αντίθετα αυτό που βγήκε στον αέρα θύμισε… ή υπενθύμισε στους τηλεθεατές πώς θα μπορούσε να ήταν η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το γεγονός ότι επέλεξε για την παρουσίαση τους DUO FINA, τους τενόρους Γιάννη και Τάκη Φίνα θα μπορούσε να ήταν σωστή επιλογή αν όμως και οι ίδιοι εργάζονταν καθώς έδωσαν την αίσθηση ότι μπήκαν να τα… ρίξουν με αποτέλεσμα να κάνουν συνεχώς… φάλτσα και να μην αποδώσουν σωστά ούτε μία… νότα του «τηλεοπτικού πενταγράμμου»!

Προχειρότητα… αμηχανία… βαρεμάρα… θλίψη…! Στο «Δρόμο για τη Λισαβόνα» η ΕΡΤ έπεσε σε πολλές… λακκούβες, κάνοντας για ακόμα μία φορά τους τηλεθεατές να την βγάλουν από το τηλεκοντρόλ τους σε ό,τι αφορά κυρίως την ψυχαγωγία.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει κόπο και δουλειά προκειμένου να βγάλεις στον αέρα ακόμα και trash προγράμματα, ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο να κάνεις ένα καλό πρόγραμμα για τα σκουπίδια…! Μπορεί λοιπόν η δημόσια τηλεόραση να υποστηρίζει ότι επιλέγει ποιοτικά προγράμματα αποφεύγοντας την trash θεματολογία αλλά τελικά κάνει ό,τι μπορεί για να μετατρέψει σε σκουπίδια ακόμα και κερδοφόρα προγράμματα!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις