Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: πανηγύρισαν για το δελτίο κι έστειλαν λανθασμένα στοιχεία

ΕΡΤ: πανηγύρισαν για το δελτίο κι έστειλαν λανθασμένα στοιχεία

Πήγαν να το… γλεντήσουν στην ΕΡΤ και κόντεψε να προκληθεί… τηλεοπτικός «πόλεμος» από το λάθος τους. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο όταν επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης έχει λανθασμένα στοιχεία. Και ιδιαίτερα όταν στην ανακοίνωση… υμνούν την πορεία του δελτίου ειδήσεών της.

Να σας εξηγήσω τι συνέβη.  Χθες λοιπόν η ΕΡΤ εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο  «Ρεκόρ 5ετίας για την ΕΡΤ» στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι: «Ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ τηλεθέασης, που αποτελεί και ρεκόρ 5ετίας για τη δημόσια τηλεόραση, κατέγραψε το δημοσιογραφικό τμήμα της ΕΡΤ, τον Αύγουστο. Βάσει των συγκεντρωτικών στοιχείων της Nielsen, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 9 το βράδυ, κατέγραψε μέση τηλεθέαση 10%, γεγονός που θεωρείται πρωτοφανές για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς από το 2010 έως σήμερα ο μόνος μήνας που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ είχε σημειώσει ανάλογο ποσοστό (10,4%) ήταν τον Ιούλιο του 2015 -δηλαδή τον μήνα του δημοψηφίσματος!», καταλήγοντας ότι «το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 βρέθηκε τον Αύγουστο πάνω από τα αντίστοιχα δελτία του Mega (129.064 τηλεθεατές), του Open (196.975 τηλεθεατές) αλλά και του Star (240.944 τηλεθεατές), και έτσι ανέβηκε πλέον στην τέταρτη θέση με πολύ μικρή απόσταση από τον ΑΝΤ1 (256.697 τηλεθεατές), με τον Σκάι (309.609) και τον Αlpha (378.051) να έχουν τις δύο πρώτες θέσεις». 

Για να κάνουν μάλιστα τη «νίκη» τους πιο… δυνατή, επισύναψαν και τον παρακάτω πίνακα:

Βέβαια η κατάταξη στον παραπάνω πίνακα που κυκλοφόρησε η ΕΡΤ, μου προξένησε εντύπωση καθώς γνώριζα πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen… ήταν αλλιώς! Και ω του… λάθους, το είδαν και στο ραδιομέγαρο με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από αρκετές ώρες να κυκλοφορήσουν νέα, διορθωτική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι: «Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε χθες το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ και αφορούσε τις τηλεθεάσεις των κεντρικών δελτίων ειδήσεων και το γεγονός ότι η ΕΡΤ1 σημείωσε τον Αύγουστο ρεκόρ 5ετίας με ποσοστό 10%, εκ παραδρομής εμφανίστηκε ο ΣΚΑΪ στη δεύτερη θέση, αντί της πρώτης, την οποία κατέχει.  Συγκεκριμένα τον ΣΚΑΙ παρακολούθησαν μεσοσταθμικά 399.609 τηλεθεατές και όχι 309.609 όπως εγράφη στο ΔΤ της ΕΡΤ. Μαζί με την αυτονόητη συγγνώμη στο δημοσιογραφικό επιτελείο του θα παρακαλούσαμε για την ορθή αντικατάσταση του σχετικού πίνακα στα site που δημοσιεύθηκε.», δίνοντας πλέον στη δημοσιότητα και τον πίνακα με τα σωστά στοιχεία.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν στην ΕΡΤ κατάλαβαν ότι είχαν στείλει λανθασμένα στοιχεία και προσπάθησαν να το πάρουν πίσω πριν, όπως θα ήταν λογικό, διαμαρτυρηθεί επίσημα ο ΣΚΑΪ για παραπληροφόρηση. Λογικό λοιπόν να… τους ξίνισε που μία λάθος είδηση, τους χάλασε τη χαρά για το δελτίο ειδήσεών του, αν και δεν αποκλείεται την επόμενη φορά να πανηγυρίσουν γιατί… κυκλοφόρησαν σωστή ανακοίνωση!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις