Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εurovision 2023: Χιλιάδες αιτήσεις για την κριτική επιτροπή

Εurovision 2023: Χιλιάδες αιτήσεις για την κριτική επιτροπή

Τεράστια ανταπόκριση είχε η απόφαση της ΕΡΤ να δώσει βήμα, ή πιο σωστά ψήφο, σε όσους θέλουν να έχουν αποφασιστικό ρόλο για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023.

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ θα υπάρξει «Επιτροπή Κοινού» από 70 μέλη που θα προκύψουν με κλήρωση ανάμεσα σε όλους όσοι δήλωσαν συμμετοχή στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που είχε ανοίξει για 48 ώρες την προηγούμενη βδομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η πλατφόρμα δέχτηκε περισσότερες από 3.000 αιτήσεις οι οποίες έχουν καταχωρηθεί ανάλογα με την ηλικία των αιτούντων, καθώς θα κληρωθούν 25 μέλη από την ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Οι 70 που θα κληρωθούν θα ακούσουν ο καθένας ξεχωριστά τα υποψήφια τραγούδια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θα ψηφίσουν και το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας της EBU.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις