Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Φλόγα και άνεμος: Στα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Άρη Λεμπεσόπουλο

Φλόγα και άνεμος: Στα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Άρη Λεμπεσόπουλο

Μία ιστορία ενός θυελλώδη έρωτα που διαδραματίζεται με φόντο τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας.

Η νέα σειρά μίνι σειρά 12 επεισοδίων «Φλόγα και άνεμος» που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1  βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Στο επίκεντρό της η καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου  με την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, την Κυβέλη, που θα ενσαρκώσουν ο Άρης Λεμπεσόπουλος και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τη Χίο και συνεχίζονται εντατικά σε διάφορες εμβληματικές γωνιές της Αθήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα και το κλίμα της έντονη πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της εποχής,

Η ιστορία ξεκινά το 1968, όπου στην Αθήνα η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος λόγω του δικτατορικού καθεστώτος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου;

Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως τη Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), τον Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), τον Μήτσο Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η «Φλόγα και άνεμος» θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 στις αρχές της νέας σεζόν και δικαιολογημένα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…!


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις