Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η φλόγα της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η φλόγα της μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων.

Με αφορμή την τραγική αυτή επέτειο το OPEN αλλάζει το πρόγραμμά του και θα μεταδώσει από τις 15:30 έως τις 19:30 ειδική ζωντανή εκπομπή με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο (15:30 -17:30) και Ιορδάνη Χασαπόπουλος με Ανθή Βούλγαρη (17:30-19:30).

Στην τετράωρη αυτή αφιερωματική εκπομπή θα φιλοξενηθούν μαρτυρίες συγγενών θυμάτων, οι οποίοι ανασύρουν οικογενειακές μνήμες από το ειδεχθές έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 353.000 ανθρώπους, ενώ ιστορικοί και μελετητές θα παρουσιάσουν όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα και τον ανηλεή διωγμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Επίσης μέσα από απευθείας συνδέσεις με μέλη Ποντιακών Συλλόγων ανά τον κόσμο, θα αποτυπωθεί η συγκινησιακή ατμόσφαιρα της ημέρας μνήμης, ενώ στο στούντιο Ποντιακά Συγκροτήματα, με τη λύρα σε ρόλο πρωταγωνιστή, θα τιμήσουν την πολιτιστική κληρονομιά που διατηρήθηκε αναλλοίωτη, περνώντας από γενιά σε γενιά. Καλεσμένοι και καλλιτέχνες ποντιακής καταγωγής για να αναφερθούν στην παράδοση που τους κληροδοτήθηκε και να τονίσουν την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Τέλος σε απευθείας σύνδεση με τα γυρίσματα της σειράς του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι», που ξετυλίγει για πρώτη φορά τηλεοπτικά τα χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων, θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και πρωταγωνιστές της σειράς.

Σήμερα, 19 Μαΐου 1919, στις 15:30, το OPEN τιμά τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων γιατί η σημερινή μέρα έχει μείνει ανεξίτηλη στην ψυχή του ανά τον κόσμο Ποντιακού Ελληνισμού… και όχι μόνο…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις