Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ζωή και το έργο του Στράτη Μυριβήλη

Η ζωή και το έργο του Στράτη Μυριβήλη

Η γενιά του θεωρείται ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Σε αυτή τη γενιά, τη «γενιά του ‘30» κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών είναι αφιερωμένη η νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV.

Στο πρώτο επεισόδιο, αύριο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD, όπου θα μεταδοθεί ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV «Η Γενιά του ‘30» παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Στράτη Μυριβήλη.

Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του κορυφαίου συγγραφέα από τη Λέσβο, ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους (Βαλκανικούς Πολέμους, Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μικρασιατική εκστρατεία) και κατέγραψε με αυθεντική και ειλικρινή γλώσσα εμπειρίες που άλλαξαν τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας για τα τραύματα όχι μόνο των πολεμιστών, αλλά και των ανθρώπων που έμειναν πίσω.


Τον Στράτη Μυριβήλη ενσαρκώνει ο Στέλιος Ξανθουδάκης σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα που υπογράφει και τα δεκαπέντε αυτοτελή επεισόδια της νέας σειράς. της COSMOTE TV όπου θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Ανδρέα Εμπειρίκο, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό!

Τους κορυφαίους έλληνες λογοτέχνες θα ερμηνεύσουν σημαντικοί Έλληνες ηθοποιούς, όπως ο Νίκος Ψαρράς στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, ο Όμηρος Πουλάκης στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, ο Πέρης Μιχαηλίδης στον ρόλο του Νίκου Εγγονόπουλου, ο Γιάννης Νταλιάνης στον ρόλο του Παντελή Πρεβελάκη, ο Κωστής Καλλιβρετάκης στον ρόλο του Ηλία Βενέζη, ο Αντίνοος Αλμπάνης στον ρόλο του Γιώργου Σαραντάρη, ο Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου στον ρόλο του Γιώργου Θεοτοκά, ο Σπύρος Σταμούλης στον ρόλο του Δημήτρη Αντωνίου, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης στον ρόλο του Ανδρέα Εμπειρίκου κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Καραμίχος, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Νίκος Γεωργάκης, Θάνος Τοκάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Βαγγέλης Στρατηγάκος και πολλοί άλλοι.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις