Δευτέρα, 18 Μαρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο»

Κυριάκος Πιερρακάκης

Συνάντηση με εκπροσώπους 13 Περιφερειών της χώρας και των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την λειτουργία των Film Offices πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη που ανέφερε πως η βιομηχανία των Οπτικοακουστικών Μέσων είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και στη συνέχεια έκανε μία αναλογία με την Πληροφορική σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «έχει το hardware αλλά δεν είχε το software». Ειδικότερα, εξήγησε ότι ο φυσικός πλούτος υπήρχε, αλλά δεν υπήρχαν τα σωστά κίνητρα και οι σωστοί μηχανισμοί για να έρθουν οι ξένες παραγωγές. Προσέθεσε επίσης ότι «η ίδρυση του ΕΚΟΜΕ ήταν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και σε αυτό το βήμα εμείς θα επενδύσουμε κάνοντας πρόσθετα βήματα».

Σχετικά με τα Film Offices, δήλωσε ότι θα βοηθήσουν πολύ, καθώς κάθε περιφέρεια και κάθε μεγάλος δήμος θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο για να μπορέσει αυτοτελώς να μας βοηθήσει στην προσέλκυση τέτοιου τύπου παραγωγών στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο». Παράλληλα, ανέφερε πως έχει τύχει να μιλήσει με παραγωγούς από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλες χώρες αποκαλύπτοντας πως το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν βασικά βήματα και σύντομα, όπως η απλοποίηση της γραφειοκρατίας, για να γυρίζονται παραγωγές στην χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική όσον αφορά το rebate, τόσο περιφερειακά όσο και διεθνώς.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο εποπτεύει και το ΕΚΟΜΕ, είναι να φέρει την ψηφιακή εποχή στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων και ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την υλοποίηση  του «Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών σε Περιφέρειες και Δήμους (Film Offices)», οι προτεραιότητες αυτού, τα αποτελέσματα των μελετών, οι επιλογές των βέλτιστων πρακτικών, η επικοινωνιακή ταυτότητα του δικτύου των Film Offices, η πρόταση για το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του κάθε Film Office και η χρηματοδότηση του ΕΚΟΜΕ στην υλοποίησή του.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις