Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μάχη για τον παράδεισο

Μάχη για τον παράδεισο

Εικόνες από το πανέμορφο αυτό μέρος έχουν ταξιδέψει σε όλο σχεδόν τον κόσμο που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποτέλεσε «φυσικό σκηνικό» και στην πασίγνωστη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells», ενώ έχει προκαλέσει σκληρή διαμάχη μεταξύ ντόπιων επενδυτών και ξένων δισεκατομμυριούχων.

Στη βορειοανατολική άκρη της Κέρκυρας λοιπόν, είναι η περιοχή της Κασσιόπης, μία από τις πιο ωραίες γωνιές του νησιού, όπου η τοπική κοινωνία «κονταροχτυπιέται», τα τελευταία χρόνια, με ένα επενδυτικό fund για την ιδιωτικοποίηση μιας έκτασης γνωστής ως «Ερημίτης».

Η αποψινή εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1 παρουσιάζει την ιστορία της πρώτης ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, που ξεκίνησε το 2012 κι ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην Κασσιόπη και συνομιλεί με πρόσωπα από τα αντίπαλα στρατόπεδα: με τον εκπρόσωπο του fund που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την τουριστική επένδυση, η οποία ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και με κατοίκους κι εκπροσώπους των τοπικών αρχών που πιστεύουν ότι η επένδυση θα σημάνει την καταστροφή του μοναδικού φυσικού τοπίου. Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος, που αντιτίθεται στα επενδυτικά σχέδια, παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή και «διασταυρώνει τα ξίφη» του με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος υποστηρίζει την ταχεία ολοκλήρωση της επένδυσης. Στην κάμερα της εκπομπής, μιλά και η Λι Ντάρελ, σύζυγος του Βρετανού φυσιοδίφη, στις αφηγήσεις του οποίου βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «The Durrells» που έκανε τον Ερημίτη ευρέως γνωστό.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Ερημίτη στο νέο τουριστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, μετά την πανδημία και ποια θα είναι η εξέλιξη της «μάχης για τον παράδεισο»;

Απόψε, στις 24:00, ο Τάσος Τέλλογλου κάνει «Special Report» στον επίγειο παράδεισο που βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων, αναδεικνύοντας τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει και καταγράφοντας με την κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1 όλες τις απόψεις…! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις