Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το μενού της “Κόλασης”

Το μενού της “Κόλασης”

Πρεμιέρα απόψε για ένα από τα πιο γνωστά και πετυχημένα παγκοσμίως ριάλιτι μαγειρικής με τον Έκτορα Μποτρίνι να υποδέχεται στην κουζίνα τους διαγωνιζόμενους που θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν αγαπούν μόνο τη μαγειρική αλλά κατέχουν την τέχνη, τις τεχνικές και μπορούν να εργαστούν στην κουζίνα του χωρίς να χρειαστεί να τους κάνει τη ζωή… κόλαση.

Για να βρεθούν στο «Hell’s Kitchen» οι διαγωνιζόμενοι, οι 10 άντρες και οι 10 γυναίκες πέρασαν πολλά σκληρά τεστ μαγειρικής αλλά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που τους περιμένουν.

Ο γνωστός και έμπειρος σεφ είναι με το δάχτυλο… στο μαχαίρι για να «κόψει» από την κουζίνα του όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του. Και είναι γνωστό ότι ο Μποτρίνι ανεβάζει πολύ τη… θερμοκρασία. Έτσι για να πάρετε… γεύση στο τι πρέπει να ετοιμάζουν οι διαγωνιζόμενοι, αρκεί να ρίξετε μία ματιά στο μενού το οποίο περιλαμβάνει… εύκολα στο χαρτί αλλά δύσκολα στη μαγειρική πιάτα και τα οποία πρέπει να είναι κυριολεκτικά στην εντέλεια!

Για τις υπηρεσίες δείπνου, οι παίκτες προετοιμάζουν το εστιατόριο και αναλαμβάνουν τα πόστα τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους 40 καλεσμένους τους που μπορούν να παραγγείλουν ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.

Το μενού λοιπόν που τους δίνεται είναι:

Ορεκτικά

-Τα ξακουστά αλλαντικά του Etrusco

-Χτένια με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις καφέ

-Καλαμάρι γεμιστό με τραγανές σαλάτες, ταραμά και μπαχαρικά

-Γαρίδες σε κρούστα από κανταΐφι, ξύδι φράουλας και υφές λαχανικών και φρούτων

Πρώτα πιάτα

-Φρέσκα tagliolini cacio e pepe με τρούφα, αυγά σολομού και αυγοτάραχο

-Ριζότο με εκχύλισμα ντομάτας, καλαμάρι και μετσοβόνε

Κυρίως πιάτα

-Κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής με αρωματικά βότανα, pesto μανιταριών και σάλτσα albufera

-Τournedo alla rossini 2018

-Λαυράκι με μους μελιτζάνας, εκχύλισμα πιπεριάς Φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας

-Ψάρι ημέρας με πράσινη amatriciana και υφές από κουνουπίδι

Γλυκά

-Κρεμ μπρουλέ

-Πανακότα με pesto από μέντα και μινεστρόνε

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου «Στο 10 επεισόδιο, ο Έκτορας Μποτρίνι, οι sous chef, Νικόλαος Μπίλλης και Κωνσταντίνα Διβόλη, μαζί με τους 20 διαγωνιζόμενους θα υποδεχτούν τους πρώτους celebrity καλεσμένους.

Στην εντυπωσιακή σάλα του Hell’s Kitchen, θα γευματίσουν για πρώτη φορά οι: Μαρία Μπεκατώρου, Γκαλένα Βελίκοβα, Αλέξης Κωστάλας, Σάββας Πούμπουρας, Δωροθέα Μερκούρη, Μιχάλης Σεΐτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Κώστας Τσουρός, Άννη Πανταζή, Βίκυ Κάβουρα, Βασιλική Μιλλούση, Μιχάλης Ζαμπίδης, Όλγα Πηλιάκη, Κωνσταντίνος Οροκλός, Μάνος Πίντζης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Δήμητρα Φραντζή, Μπάγια Αντωνοπούλου Μαντώ Γαστεράτου, Τζένη Μελιτά, Τόνια Φουσέκη, Εύη Ιωαννίδου Σοφία Τουντούρη.

Οι 20 διαγωνιζόμενοι θα προετοιμάσουν και θα σερβίρουν τα πρώτα τους πιάτα. Ποιοί θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πρώτων τους καλεσμένων και ποιοί όχι; Ποιοί αποδεικνύονται οι πιο απαιτητικοί πελάτες; Πώς είναι το κλίμα στην κουζίνα του Hell’s Kitchen; Και, σε ποιόν παίκτη θα ζητήσει ο Έκτορας Μποτρίνι να κρεμάσει τη στολή του μάγειρα και να αποχωρήσει από το παιχνίδι;»

Απόψε λοιπόν, στις 9, ο ΑΝΤ1 εγκαινιάζει τη «Hell’s Kitchen» του Έκτορα Μποτρίνι σκοπεύοντας να.. ψήσει τους τηλεθεατές που θα πάρουν… γεύση από το τι συμβαίνει σε μία κουζίνα υψηλών απαιτήσεων…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις