Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μεταγραφή βόμβα στον ΣΚΑΪ από τον ΑΝΤ1

ΣΚΑΪ

Ανατροπή στο σχεδιασμό του ΑΝΤ1 με την ξαφνική αποχώρηση και μάλιστα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή της επόμενης σεζόν με έντονη ειδησεογραφία και στην πολιτική σκηνή. Και σίγουρα η κίνηση του ΣΚΑΪ δεν ήταν τυχαία καθώς αλλάζει τα δεδομένα, ενισχύοντας περισσότερο τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Κωστής Τσιακανίκας, αποχωρεί από το κανάλι του Αμαρουσίου για να αναλάβει τη διεύθυνση των ενημερωτικών εκπομπών του ΣΚΑΪ.

Με τον έμπειρο δημοσιογράφο και στέλεχος το κανάλι του Φαλήρου ενισχύει περισσότερο τον ειδησεογραφικό του τομέα και μάλιστα μετά την ημέρα των εθνικών εκλογών (Κυριακή 25 Ιουνίου 2023), όπου ο ΣΚΑΪ σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης στο γενικό σύνολο στο slot μετάδοσης (17:45-25:59) της εκλογικής βραδιάς.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ενόψει των ερχόμενων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για το ευρωκοινοβούλιο ο ΣΚΑΪ θέλει να ενισχύσει περισσότερο τις ενημερωτικές εκπομπές βάζοντας τον Κωστή Τσιακανίκα επικεφαλής τους.

Ο Κωστής Τσιακανίκας

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η μεταγραφή του στελέχους στον ΣΚΑΪ γίνεται μετά από σειρά επαφών με τους ανώτατους αξιωματούχους του σταθμού, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ Βασίλη Παπαδρόσου που είναι ανάμεσα στα στελέχη που… σχεδίασαν αυτή τη μεταγραφή!

Βέβαια το κανάλι του Φαλήρου δεν είναι «άγνωστη ζώνη» για τον Κωστή Τσιακανίκα αφού σαν αύριο, στις 29 Ιουνίου 2013, είχε αποχαιρετήσει μετά από πολύχρονη συνεργασία τον ΣΚΑΪ για να αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων του STAR, αναρτώντας τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ένα κείμενο τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Αποχωρώ από τον ΣΚΑΪ χωρίς το παραμικρό παράπονο από κανέναν κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο άβολη»!

Για την ιστορία να αναφέρω ότι πριν από πέντε χρόνια, στο τέλος Ιουνίου του 2018 ο Κωστής Τσιακανίκας αποχώρησε από το STAR και ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, από τον οποίο τώρα αποχωρεί για να επιστρέψει στον ΣΚΑΪ και να ενισχύσει τον ειδησεογραφικό τομέα του σταθμού αναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Ενημερωτικών Εκπομπών.

Η συμφωνία έχει επιτευχθεί και το μόνο που απομένει είναι να «πέσουν» οι οριστικές υπογραφές, που οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ως «μία τυπική διαδικασία».

Δικαιολογημένα εκτιμάται ότι η αποχώρηση του Κωστή Τσιακανίκα από την ηγετική πυραμίδα του ειδησεογραφικού τομέα του ΑΝΤ1 πλήττει το σταθμό του Αμαρουσίου και ενισχύει αυτόν του ΣΚΑΪ που θέλει να παραμείνει «δυνατός» στη μάχη της ενημέρωσης… αλλά και της τηλεθέασης, βεβαίως βεβαίως…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις