Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μία νύχτα του Αυγούστου: ονόματα έκπληξη στη συνέχεια του Νησιού για την ΕΡΤ

Μία νύχτα του Αυγούστου: ονόματα έκπληξη στη συνέχεια του Νησιού για την ΕΡΤ

Μία από τις καλύτερες παραγωγές μυθοπλασίας, το Νησί, που είχε προβάλλει με μεγάλη επιτυχία το MEGA, θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο newsit.gr η σειρά Μία νύχτα του Αυγούστου θα βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ που θα διασκευάσει για την τηλεόραση ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και θα σκηνοθετήσει η Ζωή Σγουρού.

Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και πρόκειται για τη συνέχεια από το Νησί, αφού ξεκινά με τη δολοφονία μίας γυναίκας, της Άννας Πετράκη (που ενσάρκωνε η Ευγενία Δημητροπούλου) από το σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννη Στάνκογλου) όταν ανακάλυψε ότι είχε παράνομη σχέση με τον ξάδελφό του, τον Μανώλη (Αιμίλιος Χειλάκης), από τον οποίο απέκτησε ένα παιδί. Στο επίκεντρο της νέας σειράς βρίσκεται η Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά) και ο Μανώλης που προσπαθούν να επιβιώσουν κρατώντας κρυφά πολλά μυστικά που τους βαραίνουν. Το μυθιστόρημα Μια νύχτα του Αυγούστου της Βικτόρια Χίσλοπ έχει πολλές αναφορές σε πρόσωπα που έχουν περάσει από τη ζωή τους και μπορεί να μην ζουν, αλλά είχαν αγαπηθεί πολύ και στην τηλεοπτική μεταφορά του Νησιού. Ωστόσο αρκετοί από τους ηθοποιούς που είχαν ενσαρκώσει χαρακτηριστικούς ρόλους και εμφανίζονται και στο νέο βιβλίο είναι «δεσμευμένοι» σε άλλες σειρές και άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Βέβαια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου επειδή πρόκειται για μία εμβληματική σειρά που θα προβληθεί δε από την ΕΡΤ γίνονται προσπάθειες με πολλούς από αυτούς τους ηθοποιούς… και τα κανάλια που συνεργάζονται… να συμμετέχουν και μάλιστα οι επαφές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Ενδεικτικά να θυμίσω ότι στο βασικό καστ και με χαρακτηριστικούς ρόλους εκτός των προαναφερομένων ήταν και οι: Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσος Νούσιας, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μιχάλης Αεράκης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Θοδωρής Κατσαφάδος και πολλοί ακόμα σημαντικοί ηθοποιοί. 

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου έως τώρα έχουν υπογράψει ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Τάσος Νούσιας, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, αλλά και η Μαρία Καβογιάννη που δεν έπαιζε στο Νησί, αλλά θα είναι στη Μία νύχτα του Αυγούστου σε έναν χαρακτηριστικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι τέσσερεις σημαντικοί ηθοποιοί έχουν ήδη συμφωνήσει, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν συμφωνίες και με τους υπόλοιπους αφού σύμφωνα με τον προγραμματισμό η Ζωή Σγουρού θα ξεκινήσει τα γυρίσματα στα μέσα Μαΐου. Δικαιολογημένα λοιπόν ελπίζουμε να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες και με αρκετούς από τους υπόλοιπους ηθοποιούς, αλλά και δικαιολογημένα αναμένουμε με ενδιαφέρον την καινούργια σειρά της ΕΡΤ1 στις αρχές της καινούργιας σεζόν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις